Gecategoriseerd | wedstrijden

Vumc Poëzieprijs 2016

Geplaatst op 17 december 2015 door Schrijvers tussen de kassen

VUmc is in 2014 gestart met een jaarlijkse poëzieprijs rond het thema ziekte en gezondheid: de VUmc-poëzieprijs. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. De beste bijdragen worden beloond met geldprijzen, €1000,- voor de winnaar, €500,- voor de tweede prijs en €250,- euro voor de derde prijs en met opname in een in oktober 2016 te verschijnen boek. Iedereen mag een ongelimiteerd aantal gedichten inzenden.

Aan de deelnemers wordt gevraagd vóór 15 april 2016 hun inzending, met naam en adresgegevens, te sturen naar: info@literatuurengeneeskunde.nl

De VUmc-poëzieprijs maakt deel uit van de in VUmc al vele jaren bestaande traditie om aandacht te besteden aan de relatie tussen literatuur en geneeskunde. Reflectie op het handelen van artsen en verpleegkundigen is hierbij het achterliggende doel.

Jury
De jury, onder leiding van de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts, bestaat verder uit:
Mark Boog, dichter en schrijver
Mark Kramer, hoogleraar Interne Geneeskunde VUMC
John Jansen van Galen, journalist.
Elke Brems, docente Nederlandse literatuur, KU Leuven

Thema
Het thema van het jaar 2016 is ‘Het zieke kind’.

Uitreiking
De bekendmaking van de prijswinnaars van de VUmc-poëzieprijs gebeurt tijdens het symposium Literatuur en geneeskunde, dat op 5 oktober 2016 plaatsvindt.

Voor uitgebreidere informatie over de prijsvraag en overige activiteiten op het gebied van literatuur en geneeskunde, raadpleeg www.literatuurengeneeskunde.nl

SLUITING:15-04-2016

WIE:VUmc

WINNEN:Geldprijzen

WEBSITE:Klik hier

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld