Westlandse Streekdichter

Geplaatst op 16 december 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Meer en meer wordt in Nederland aandacht besteed aan de schoonheid van de dichtkunst. We zien het op de verschillende festivals, op de literaire podia en in de boekhandel, de vraag naar goede Nederlandse Poëzie neemt hand over hand toe. In die nieuwe trend is ook de roep voor een stadsdichter/streekdichter overal waar te nemen: elke, zich serieus nemende, stad of streek gaat er toe over, of is al zover.

De Westlandse vereniging “Schrijvers tussen De Kassen” kent enkele zeer getalenteerde dichters in haar  ledenbestand en zag daarom de noodzaak om die trend ook in onze regio neer te zetten. Allereerst moest daartoe het “Reglement Streekdichter Westland” worden opgesteld, zodat duidelijk werd waaraan moest worden voldaan. Iedereen, dus al of niet lid van “Schrijvers tussen De Kassen” kon zich inschrijven, met als sluitingsdatum 30 november 2015.  Er moest worden voldaan aan het genoemde reglement, maar de rest was aan de vrijheid van de dichter zelf.

De inschrijving  werd op 1 december jl. officieel gesloten, alle kandidaten zijn door een coördinator gecheckt op de criteria zoals genoemd in het reglement. Na die check bleven er zeven dichters over, vervolgens zijn de complete personalia versleutelen tot een anonieme code. Het lijntje “gedicht – dichter” was nu definitief en onder geheimhouding doorgeknipt en de code tot ontsluiting blijft tot aan het einde bij de coördinator.

De ingezonden gedichten liggen nu bij een 5 koppige jury, allen gepokt en gemazeld in de literatuur, met als voorzitter, de heer T. Elzinga, oud burgemeester van Naadwijk. Deze jury zal in de tweede of derde week van januari, haar oordeel bekend maken. De code waar de winnende dichter onder valt, wordt dus  ca. 16 januari 2016 bekend gemaakt. De publieke bekendmaking, d.m.v. een groots opgezet feest, in het theater “De Naald”, in Naadwijk, zal op 28 januari 2016, ’s avonds plaats vinden.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld