Reisgids Spitsbergen – Svalbard

Reisgids Spitsbergen – Svalbard

Geplaatst op 05 november 2020 door Schrijvers tussen de kassen

Reizen kan op dit moment helaas niet, maar dromen kan altijd.

Dromen van de reizen die weer komen gaan.

Droomt u van afgelegen gebieden en ongerepte natuur? Houdt u van vogels, walvissen of misschien van rendieren? Zelfs als u graag een ijsbeer wilt zien, bent u op Spitsbergen aan het goede adres. En vergeet dan niet om u te verwonderen over de flora!

Een bezoek aan SPITSBERGEN staat garant voor velerlei prachtige, fascinerende indrukken van zowel het landschap en de fauna, als van de lange afwisselende geschiedenis. Deze gids verschaft de achtergrondinformatie die nodig is om Spitsbergen in al zijn schoonheid, kwetsbaarheid en soms bedreigende omstandigheden te leren kennen.
Wanneer je oge Noorden reist, is goede voorbereiding essentieel.

Dit boek combineert een gedetailleerde beschrijving van het landschap, de natuur en de geschiedenis met praktische informatie over reizen, excursies en veiligheid.
Amateur of professional, zomer of winter, met dit boek ga je goed op reis!

De eerste 100 exemplaren die via de webshops van de auteurs besteld worden, worden geleverd met een limited edition sleutelhanger, gemaakt in Longyearbyen, van hout uit Spitsbergen. Het donkere eikenhout is gerecycled hout afkomstig van de stempels uit de steenkoolmijn. Het lichte hout is drijfhout, aangespoeld op de stranden van Spitsbergen.

Maar vanaf vandaag is het boek ook bij alle reguliere boekhandels verkrijgbaar.

Rolf Stange is fysisch geograaf en heeft zijn kennis vergaard door 25 jaar uitvoerig op Spitsbergen te reizen. Dit boek is uit liefde voor het land geschreven en het levenswerk van de auteur geworden.
De eerste oplage was Duitstalig en verscheen in 2007, kort daarop verscheen de Engelstalige editie en later ook de Noorse vertaling.
Rolf Stange schreef ook reisgidsen over Jan Mayen en Bereneiland, deze zijn alleen in het Duits te verkrijgen.

Omdat Spitsbergen en Nederland een gemeenschappelijke geschiedenis hebben, is deze reisgids geen gewone vertaling van een eerdere uitgave, maar hebben Rolf en Michelle de krachten gebundeld en voorzien van een Nederlands accent.

De Lierse Michelle van Dijk komt al 20 jaar op Spitsbergen waar zij vier maanden per jaar als gids en expeditieleider werkt. Sinds 2007 is eigenaar van Longyearbyen Camping, welke sinds 2004 haar thuisbasis op Spitsbergen is.
Michelle schreef de paragrafen over de flora, Willem Barentsz, de walvisvaart, Nederlandse steenkoolmijnbouw op Spitsbergen, Sjef van Dongen en het Nederlands onderzoek op Spitsbergen. Verder voorzag zij het gehele boek van de Nederlandse geschiedenis.

Michelle volgde bij het Arctisch Centrum, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, de minor ‘Arctische en Antarctische studies’, waar ze haar eindscriptie over de Nederlandse Poolheld Sjef van Dongen schreef. Na deze scriptie volgde later haar boek ‘Sjef van Dongen, een Nederlandse Poolheld’.

Deze reisgids aanschaffen kan op spitsbergen-svalbard.com en spitsbergengids.nl

Reisgids Spitsbergen – Svalbard
door Rolf Stange & Michelle van Dijk

ISBN (13) 978-3-937903-39-2

656 pagina’s, 272 kleurenfoto’s, vele kaarten, uitvoerig register.
gewicht: 780 gram – maat: 148 x 211 mm
gedrukt op gerecycled papier

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld