De spiegel van de walrus

Gecategoriseerd | Jaap van Oostrum, Tips, Uitgeven

De spiegel van de walrus

Geplaatst op 12 november 2020 door Jaap van Oostrum

Bagage

Wie zich blijft verwonderen
met de ogen van een kind,
maakt dagelijks mee, dat hij
nieuwe dingen ziet of vindt.

En als je onderweg dan ook
nog eens durft te dwalen,
verzamel je in ’t leven
een koffer vol verhalen.

Deze alweer vijfde dichtbundel van Jaap van Oostrum ‘De spiegel van de walrus’ staat net al zijn vorige dichtbundel ‘Vandaag is het zondag’ vol vrolijke, luchtige verzen over mensen, dieren, de natuur, alledaagse dingen, onderwijs en vanzelfsprekend de liefde. Afgewisseld met serieuze gedichten over het leven. Zo houdt de walrus de mensheid een spiegel voor over de vervuiling van de zee.

De dichter Jaap van Oostrum is een ware woordkunstenaar. Hij jongleert met verve met dichtwoorden en tovert een glimlach of een traan op je gezicht. Hij verrast al meer dan twintig jaar vele dichtliefhebbers met zijn poëzie op rijm in de geest van Toon Hermans.

Ook in deze dichtbundeluitgave zijn de aquarel illustraties gemaakt door Annelies van Buuren- Oosterlee.

De dichtbundel ‘De spiegel van de walrus is, als alles volgens plan verloopt, halverwege december 2020 verkrijgbaar bij de boekhandel of bij de dichter zelf.

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

Jaap van Oostrum

Over

Mijn hele jeugd heb ik in Hoek van Holland doorgebracht en sinds mijn 22ste woon ik in Maassluis. Daar werk ik als leerkracht op een basisschool. In mijn vrije tijd sla ik al jaren aan het dichten. Ik schrijf over het algemeen luchtige verzen in de stijl van Toon Hermans. Mensen, dieren, liefde, sport, geloof en alledaagse gebeurtenissen komen aan bod in mijn poëzie. Veel van die gedichtjes waren te lezen in de Maassluise Courant en het begon te kriebelen om een eigen dichtbundel uit te brengen. Met behulp van vrienden uit het Westland heb ik via ‘Stichting Meerenbergh’ mijn eerste drie dichtbundels uitgegeven.
In 2001 verscheen ‘Vier seizoenen levertraan’, in 2003 Alles op één hoop’ en in 2008 ‘Kleur bekennen’. Mijn vierde dichtbundel ‘Vandaag is het zondag’ kwam in 2015 uit bij de NAU-uitgevers.
In 2016 werd ik voor twee jaar verkozen tot eerste stadsdichter van Maassluis, een functie, waaraan ik veel plezier beleefd heb en naast het schrijven van stadsgedichten in de plaatselijke krant ook met poëzie naar de mensen toeging in verzorgingshuizen en op Kerst- en Kunstmarkten etcetera. Ik raakte ook betrokken bij het opzetten van het dichtpodium ‘Poëziecafé Woordkunst Maassluis’, dat inmiddels bijna maandelijks een dichtersavond organiseert.
Daarnaast is het leuk om als dichter voor te dragen bij andere dichtpodia in de omgeving en ik verzorg op aanvraag ook optredens bij Vrouwenbonden, Ouderenbonden e.d. In september 2020 ben ik voor een tweede keer benoemd als stadsdichter van Maassluis en in december verschijnt alweer mijn vijfde dichtbundel ‘De spiegel van de walrus’ bij de NAU-uitgevers.

Lees alle berichten van:

1 Reacties voor dit bericht

 1. Jaap van Oostrum

  De dichtbundel ‘De spiegel van de walrus is, als alles volgens plan verloopt, halverwege december 2020 verkrijgbaar bij de boekhandel of bij mezelf.

  Met vriendelijke groet,

  Jaap van Oostrum

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
 • Het vermoeden van oorlog

  Het vermoeden van oorlog

  De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld