Westlandse streekdichter

Gecategoriseerd | Westlandse Streekdichter

Westlandse streekdichter

Geplaatst op 15 oktober 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Westland krijgt zijn eigen streekdichter. ‘Schrijvers tussen de Kassen’ heeft het initiatief genomen voor een Westlandse Streekdichter die vanaf februari 2016 culturele evenementen op zal luisteren en op poëtische wijze via de media zal reageren op de actualiteiten.

Het bestuur van de Schrijvers tussen de Kassen roept dichters op om mee te doen aan de selectieronde die dinsdag 1 december sluit. Dichters moeten geboren, werkzaam of woonachtig in het Westland zijn en per jaar minimaal vijf gedichten over de actualiteiten in de streek schrijven.

De Streekdichter wordt voor twee jaar benoemd en gekozen door een onafhankelijke deskundige jury.

De Jury bestaat uit de volgende leden:

 • Ties Elzenga
 • Renske van Kooij
 • Wouter van Heiningen
 • Alphons de Wit
 • Joz Knoop.

Voorzitter Jeroen Dahmeijer: ‘Op deze manier zijn ook de leden van onze club vrij om te solliciteren naar deze positie.’ Dahmeijer maakte het nieuws bekend tijdens het literaire café dat gisteren 15-10-2015 gehouden werd in Naaldwijk. Hij hoopt dat de gedichten op ludieke wijze  de Westlanders een spiegel zullen voorhouden. ‘Hiermee dragen we, net als met de literaire cafés, op positieve wijze bij aan het culturele klimaat van het Westland.’
In het verleden zijn eerder pogingen gedaan om een Westlandse ‘stadsdichter’ in het leven te roepen, maar zonder succes. Het nieuwe initiatief is onafhankelijk van de politiek of de gemeente geboren.

Kandidaten kunnen het reglement hier downloaden en zich voor 01-12-2015 aanmelden via: streekdichter schrijvers tussen de kassen.nl met inachtneming van de in het reglement opgenomen aanmeld criteria.

Afgelopen dinsdag avond heeft onze voorzitter Jeroen Dahmeijer ook de oproep gedaan via de lokale nieuwszender WOS.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
 • Het vermoeden van oorlog

  Het vermoeden van oorlog

  De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld