Wie dicht tot 2023 voor heel Westland? 

Gecategoriseerd | Nieuws, Tips, Westlandse Streekdichter

Wie dicht tot 2023 voor heel Westland? 

Geplaatst op 03 oktober 2020 door Marjoke van Arnhem

Wie dicht tot 2023 voor heel Westland? 
Na Marijke van Geest en Dirk den Hoed is het hoog tijd voor de derde Westlandse Streekdichter. Ben jij of ken jij iemand die de Westlandse actualiteit op poëtische wijze van commentaar kan voorzien? Bijzondere gebeurtenissen kan opleuken door een gelegenheidsgedicht voor te dragen? En kan en wil je tot januari 2023 af en toe wat tijd vrijmaken in je agenda?
 
Stuur dan uiterlijk 2 januari 2021 een een mail naar [email protected] met een kort cv van de dichter, de motivatie en vier gedichten. Eén van de gedichten moet over de streek gaan, één gedicht moet geschreven zijn naar aanleiding van de Westlandse actualiteit. 
 
Iedereen die in de gemeente Westland woont – of in nabijgelegen (deel-)gemeenten zoals Hoek van Holland, Midden-Delfland, of Loosduinen – komt in aanmerking. Kandidaten hoeven nadrukkelijk géén lid te zijn van Schrijvers tussen de Kassen, die het streekdichterschap samen met Cultuurweb, Westlandtheater De Naald en Bibliotheek Westland ondersteunt. Het reglement is op de website van de vereniging na te lezen, voor eventuele overige vragen kun je ook terecht bij bovenstaand mailadres. 
 
De gedichten worden door Schrijvers tussen de Kassen geanonimiseerd. De uiteindelijke Streekdichter wordt door een onafhankelijke, deskundige jury gekozen. De  bekendmaking is in de week van de poëzie, die begint met de landelijke Gedichtendag op donderdag 28 januari 2021. De benoeming is voor twee jaar.
 
Deel dit ook met iedereen die hier volgens jou geknipt voor zou zijn. Hoe meer dichters, hoe meer poëzie!
Marjoke van Arnhem

Over

Schrijfster en publicist Marjoke van Arnhem-van Baalen (Naaldwijk, 1959) is sinds december 2013 beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Westland. Marjoke werkte als freelancer vijftien jaar bij de Westlandsche Courant (bijlage van de Haagsche Courant) en schreef onder de naam Marjoke van der Wilk het egodocument ‘Het jaar van de Krab’ (2000).
Later volgde ‘Een kwestie van Geluk’, het levensverhaal van Henk Weterings (2001) en werkte ze mee aan diverse boeken o.a. ‘De rand van Westland’ (2006). In 2008 kwam haar boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’ uit en drie jaar later het boek bij de CD van de Westlandse band ‘Kromme Jongens’; ‘We benne samen één’.
In mei 2015 verscheen haar boek  ‘100 jaar trouwen in het Westland’, wederom uitgegeven in eigen beheer. Dit boek was ook aanleiding voor een tentoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk die door ruim 800 personen bezocht is.
Marjoke heeft een eigen tekstbureau genaamd Bureau Marjoke en werkt op projectbasis voor diverse instanties en bedrijven. Voor meer informatie: marjoke.nl
Iedere week schrijft zij een blog dat vaak heel persoonlijk is. De blogs zijn te lezen op haar website en facebookpagina.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld