Workshop poëzie schrijven

Gecategoriseerd | Nieuws

Workshop poëzie schrijven

Geplaatst op 30 januari 2015 door Marijke van Geest

In het kader van de week van de poëzie heeft Marijke van Geest op woensdagmiddag 28 januari j.l. een workshop poëzie schrijven verzorgd voor de bezoekers van DOEL Westland aan de Julianastraat 46 in Naaldwijk. De enthousiaste deelnemers zijn aan de slag gegaan met speelse opdrachten. Zij hebben een gemeenschappelijk gedicht geschreven over de ruimte waarin de workshop plaatsvond. Het resultaat van hun inspanningen was verrassend, gaf veel plezier en krijgt een ereplaats aan de wand bij DOEL Westland D.m.v. associaties op een beeld hebben ze ieder voor zich ook een persoonlijk gedicht geschreven. Dat bracht ontroering teweeg en respect voor elkaar ’s werk. Al met al een middag met een gouden randje, die als het aan de deelnemers ligt voor herhaling vatbaar is.

Deze afspraak is tot stand gekomen tijdens Beursvloer, een initiatief van Vitis Welzijn, waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties met gesloten beurzen diensten aan elkaar verlenen. Wil je ook eens iets ‘anders’ organiseren in jouw organisatie, op een personeelsfeestje, of voor de vrijwilligers in jouw organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor het bekijken van de mogelijkheden van een dichter aan huis.

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in ‘s-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel ‘Geestgrond, poëzie achter de duinen’. In de bundel beschrijft zij vier thema ‘s: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel ‘Gat in de straat’, die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld