Week van de Alfabetisering

Gecategoriseerd | Nieuws

Week van de Alfabetisering

Geplaatst op 02 september 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Week van de Alfabetisering van 8 tot en met 15 september

Het thema van de Week van de Alfabetisering, die dit jaar plaatsvindt van 
8 tot en met 15 september, is ‘Boek je toekomst!’. Er gaat een wereld voor je open wanneer je kunt lezen en schrijven: een wereld waarin je je eigen doelen kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Een wereld waarin je je vrij kan bewegen en waaraan je mee kan doen. Kortom: lezen en schrijven leidt tot een beter toekomstperspectief!

Bibliotheek Westland organiseert tijdens de Week van de Alfabetisering samen met het ROC Mondriaan De GedichtenExpress.
De GedichtenExpress bestaat uit twee workshops en laat zien dat iedereen een gedicht kan schrijven, vervolgens maken de deelnemers een gedichtenposter. Tekst en beeld vullen elkaar hierin aan waardoor een zeer persoonlijk kunstwerk ontstaat. Alle posters worden twee weken tentoongesteld in Bibliotheek Naaldwijk. De tentoonstelling wordt geopend op
vrijdag 13 september om 15.30 uur door wethouder Marga de Goeij. Alle deelnemers worden hiervoor natuurlijk uitgenodigd. Tijdens de opening wordt informatie gegeven over de activiteiten die in de gemeente Westland worden georganiseerd voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

GedichtenExpress – Gedichten schrijven
Maandag 9 september van 19.30 – 21.30 uur.
ROC Mondriaan – Professor Holwerdalaan 62, Naaldwijk
Op deze avond schrijven de deelnemers hun eigen gedicht. Deze avond wordt begeleid door Coby Storm (lerares Nederlands ROC Mondriaan) en Marga Moerman (educatiemedewerker Bibliotheek Westland)

GedichtenExpress – Gedichten illustreren
Donderdag 12 september van 19.30 – 21.30 uur in Bibliotheek Naaldwijk
Tijdens de tweede workshop wordt het zelfgeschreven gedicht op posterformaat gezet waarna de deelnemers hun eigen poster illustreren en vormgeven met bijzondere teken- en verfmaterialen. Deze avond wordt begeleid door Mi Té Goeijenbier (Kunstenaar).

Tentoonstelling GedichtenExpress van 13 september tot 29 september in Bibliotheek Naaldwijk
Feestelijke opening van de tentoonstelling GedichtenExpress door wethouder Marga de Goeij. Tijdens de opening kan men kennis maken met de mogelijkheden om beter te leren lezen en schrijven.

Wilt u deelnemen aan deze workshop? Dat kan door u aan te melden bij mevrouw Marga Moerman, [email protected].
-Cursisten van het ROC Mondriaan zijn al aangemeld voor de workshop Gedichten schrijven op maandagavond.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld