Romans | De Kapsalon

Gecategoriseerd | Romans

De Kapsalon

Geplaatst op 24 november 2014 door Schrijvers tussen de kassen

AUTEUR:

ISBN:978-94-6008-062-3

UITGEVER:Kirjaboek.nl

FORMAAT:

UITVOERING:

UITGIFTE:

Armand Westerhoff, eigenaar van een kapsalon in Westwijk, leidt een rustig, kabbelend bestaan. Hij knipt en verft en föhnt en zwaait tussendoor naar de vrouwtjes, die dagelijks zijn salon passeren. Zijn zaak, die binnenkort 25 jaar bestaat, is de laatste tijd nogal in verval. Daar maakt hij zich niet al te druk over. Meer is hij bezig met dat ene vrouwtje, dat regelmatig naar hem lacht en zwaait. De verkoopster van de bloemenwinkel even verderop. Daar kijkt hij de hele dag naar uit. Tot groot leedwezen van één van zijn medewerksters, met wie hij enige tijd een realtie heeft gehad. Zij is nog altijd gek op hem en moet machteloos toezien hoe haar werkgever almaar verliefder zwaait naar die bloemenverkoopster. Onderhand gaat het leven in de kapsalon kalmpjes door. Klanten komen en nog meer klanten gaan. En de kapsters, die op hun beurt hun eigen sores mee naar hun werk nemen, kijken uit naar het naderende jubileum. Zo gaat alles rustig zijn gangetje. Armand is tevreden met slechts naar zijn stille liefde te zwaaien. Heeft daar verder geen illusies over. Zij is een stuk jonger dan hij en bovendien is hij getrouwd, zelfs al opa. Heeft geen behoefte aan herrie aan zijn hoofd. Dan wordt zijn vrouw vermoord.

Ton Zuyderwijk is eigenaar van een florerende kapsalon. Het verhaal “De Kapsalon”is geheel fictief, al komen er uiteraard gebeurtenissen in voor uit zijn eigen “Arto Haarmode”.

Na twee non-fictie boeken is De Kapsalon zijn vierde roman.

 


Laat een reactie achter

vier × 1 =

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld