Boekpresentatie De charme van een schuldig geweten

Gecategoriseerd | Boekpresentatie

Boekpresentatie De charme van een schuldig geweten

DATUM: 29/10/2017
TIJD: 14:30 – 17:00

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
Hofboerderij Wateringen

Categorie


Op 29 oktober 2017 presenteert Joop Alleblas zijn nieuwe gedichtenbundel De charme van een schuldig geweten in de Hofboerderij in Wateringen. Het is het derde deel van een poëzie-trilogie waarin zijn jeugd in het naoorlogse katholieke Wateringen centraal staat. Het eerste deel De nacht bestaat niet meer zag reeds in 2015 het daglicht. In 2016 verscheen Jongens die niet kunnen wachten.
Naast het centrale thema besteedt Alleblas in zijn nieuwste bundel ruim aandacht aan de tegenpolen van het gecontroleerde leven in een klein Westlands dorp: de verleidingen van de grote stad en de verlokkingen van de nacht.

De nacht slaapt nooit en wacht geduldig op haar beurt
brengt rust, ruikt anders, is voller dan de dag
Steeds weer de barre dagtocht door het verblindende licht
naar de euforie van de altijd wachtende vredige nacht

De presentatie begint om 14.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Alleblas geeft een performance van zijn nieuwe gedichten. Daarna wordt het eerste exemplaar van de bundel uitgereikt aan Eric Borggreve, voorzitter van de Culturele Raad Wateringen. De middag wordt verder opgeluisterd met optredens van de Hoekse troubadour Petri Jakobs en de dichter Piet Janssen. De regie van deze middag is in handen van Aart van den Berg van Theater in Feite.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld