Café “Mooie Woorden” 13de editie

Gecategoriseerd | open podium, Podium

Café “Mooie Woorden” 13de editie

DATUM: 15/11/2018
TIJD: 20:00 – 23:00

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
De 3 Winckels

Categorie


De dertiende editie van Café Mooie Woorden vindt plaats op donderdag 15 November 2018 op onze vertrouwde stek bij de 3 Winckels, Dijkweg 3 in Naaldwijk.

Het thema voor deze avond is “Melancholie” en ook voor deze editie zijn best wel trots dat we dit keer een Haarlemse delegatie schrijvers als gasten mogen verwelkomen. 

De Haarlemse Dichtlijn komt naar Naaldwijk. Geen kring of vereniging, maar een netwerk aan dichters die in Haarlem een podium en publiek krijgen als ze hun taalspel met anderen willen delen. Jaarlijks is er een festival, maandelijks een open podium en regelmatig dragen ze bij aan activiteiten die anderen organiseren en waarbij poëzie goed past.

Haarlemse dichters die acte de presence geven zijn:

 

 

 

 

 

Marten Janse dicht al sinds zijn 17e toen hij nog in Zeeuws-Vlaanderen woonde. Taal en taalgebruik vormen een rode draad in zijn leven, of het nu zijn werk of zijn hobby’s betreft. In zijn studententijd in Amsterdam was hij vooral zanger/tekstschrijver, daarna vooral dichter. Als podiumdichter bezoekt hij sinds 2003 steeds meer podia. Nu de kinderen de deur uit zijn is ook de muziek weer terug. Niet alleen als tekstdichter voor de theatertour van Jazz- en Latinzangeres Yvonne Weijers, maar ook met eigen optredens, akoestisch & jazz. Zijn meest recente dichtbundel is: Vuurvliegjes in m’n buikholte (2017), ISBN 9789463429221.

Peer van den Hoven knutselt graag, ook met woorden. Hij kwam bij de Dichtlijn om een boekje –de festivalbundel-  te maken, bleef als penningmeester (en boekjesmaker). Ieder jaar schrijft hij speciaal een  gedicht om ook aan het festival mee te kunnen doen, met een humor en creativiteit waarmee hij zich onderscheidt van de rest. Langzaam maar zeker neemt het aantal optredens dat hij jaarlijks doet, toe en ontwikkelt hij zich van hobby-dichter tot dichter met een heel eigen geluid.

Anneruth Wibaut is een belezen en vaardig taalvirtuoos die het hele terrein van sneldichter tot romanschrijver bestrijkt. Met een kinderboek op haar conduitestaat en leven lang lesgeven aan jongere en jongvolwassenen, heeft ze met de poëzie de serieuzere levensvragen een plek gegeven. Haar bundel Schiep hij ook mijn moeder (2015), ISBN 9789462544031, is hiervan het bewijs. Met het oorlogsdagboek van haar moeder is nu bezig het leven van haar ouders in een roman te vatten.

Wat de muzikale omlijsting betreft gaan we dit keer op de Blues tour

Al meer dan 45 jaar gaan ze met elkaar om. Aad de Vetten de “geestelijke vader van Wooden Paul “ en Ap Heus hij kwam als 15 jarige gitarist de band versterken, om naar 3 jaar weer zijn eigen gang te gaan.

Sinds 2010 hebben ze Wooden Paul weer nieuw leven ingeblazen. Zo rollen ze van het ene optreden naar de andere en hebben ze al heel wat muzikale avonturen op hun naam geschreven.
 
Zo ook voor vanavond,om met z’n tweetjes wat nummers van hun meester Rory Gallagher, voor jullie te spelen.

Westlandse schrijvers en dichters die deelnemen, zijn Hans Kamp, Cees Hol en Giel van der Hoeven.
 
Het derde deel van de avond ( ± 30 minuten) bestaat uit een open podium waar iedereen aan mee mag doen. Heb je een gedicht, liedje of een stukje proza geschreven en wil je dit laten horen, meld je dan op de avond zelf even aan bij de presentator. 

De presentatie is in handen van niemand minder dan Marjoke van Arnhem van Baalen

Wees welkom om te genieten van de optredens van de schrijvers en muzikanten. De avond wordt onderbroken door twee pauzes, waarin je een drankje kunt drinken en onze boekentafel kunt bekijken. De aanwezige schrijvers en dichters signeren hun werk graag!

De toegang is zoals altijd gratis! Kom vooral niet alleen, maar neem een vriend of vriendin mee en we garanderen dat jullie een geweldige avond hebben vol mooie woorden.

DE TOEGANG IS GRATIS

ZAAL OPEN: 19.30
AANVANG: 20.00

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld