WAD Poetry Project 2013

Gecategoriseerd | Nieuws

WAD Poetry Project 2013

Geplaatst op 31 december 2012 door Schrijvers tussen de kassen

Een beeldende tentoonstelling gebaseerd op de persoonlijke poëzie keuze van de kunstenaars. Poëzie is niet een versje of rijmpje. Poëzie is de adem van de taal en die taal tot bloei weet te brengen. Poëzie brengt beeldend kunstenaars weer tot manipulaties en interpretaties op het doek, op papier of in steen. Er ontstaan niet alleen parallellen en impulsen tussen poëzie en beeldende kunst, maar ook tussen culturen en tussen leeftijdsgroepen. Poëzie verandert onze waarneming en beleving !

Poëzie is de adem van de taal en weet taal tot bloei te brengen.
Het gaat er om dat men poëzie ervaart als een toverbal in de mond: telkens komt een andere kleur, een ander gevoel en een andere klank uit de mond. En poëzie brengt beeldend kunstenaars weer tot manipulaties en interpretaties op het doek, op papier of in steen. Er ontstaan niet alleen parallellen en impulsen tussen poëzie en beeldende kunst, maar ook tussen culturen en tussen leeftijdsgroepen.
Poëzie verandert onze waarneming en beleving !
In dit project van World Art Delft over poëzie en beeldende kunst onderscheiden we drie vormen: een tentoonstelling n.a.v. gedichten uit verschillende culturen, een dichtersevenement in het landschap met dichters en educatie voor jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Waar:  World Art Delft, Rotterdamseweg 205, 2629HD Delft 

Wanneer: 03 februari 2013

Prijs: 0 Euro

BRON: worldartdelft.nl, 0152565589, [email protected]

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld