Allereerste detectiveroman opnieuw uitgegeven

Gecategoriseerd | Nieuws

Allereerste detectiveroman opnieuw uitgegeven

Geplaatst op 29 februari 2012 door Schrijvers tussen de kassen

29 Februari 2012

Het boek The Notting Hill Mystery is opnieuw uitgegeven.The Notting Hill Mystery staat bekend als de allereerste detectiveroman. Het boek, geschreven door Charles Fox (een pseudoniem) en gepubliceerd ergens tussen 1862 en 1863, vertelt het verhaal van een verzekeringsagent die achter de moordenaar van zijn vrouw aangaat. Nu, een anderhalve eeuw later, brengt uitgever British Library Publishing het boek opnieuw uit.

Opmerkelijk aan The Notting Hill Mystery is de moderne manier waarop bewijs naar de lezers wordt doorgesluisd. Door middel van dagboekfragmenten, verslagen van onderzoeken en getuigeninterviews krijgt de lezer meer te weten over de zoektocht van het hoofdpersonage naar de dader. “Het zijn innovatieve technieken die pas gebruikelijk werden in detectivefictie omtrent 1920,” aldus British Library Publishing.

Het wordt ook wel gedacht dat The Moonstone van Wilkie Collins de allereerste detectiveroman was. Dit boek werd echter in 1868 gepubliceerd, pas enkele jaren na The Notting Hill Mystery. The Moonstone werd in 2010 opnieuw gepubliceerd.

De heruitgave van The Notting Hill Mystery bevat foto’s en illustraties uit het origineel. Het boek is te bestellen op Amazon.

Bron: http://guardian.co.uk/books/2012/feb/21/first-detective-novel-nottin…

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld