De vijf leukste schrijfwedstrijden van juni

Gecategoriseerd | Nieuws

De vijf leukste schrijfwedstrijden van juni

Geplaatst op 21 mei 2012 door Schrijvers tussen de kassen


Schrijvers kunnen altijd een reden vinden om te schrijven; een nieuw verhaal, een schrijfoefening of -cursus en, natuurlijk, een schrijfwedstrijd. Waar kunnen we ons de komende maand mee bezighouden?

1.      Lowlands schrijfwedstrijd 2012

Lowlands organiseert in samenwerking met Literairwerk.nl een schrijfwedstrijd: schrijf een tekst van maximaal 1.500 woorden (proza of poëzie) in de Nederlandse taal om kans te maken op twee kaartjes voor Lowlands en een optreden tijdens Lowlands Bookstore 2012. Songteksten, columns, essays en dagboekfragmenten zijn echter uitgesloten van deelname.
Deadline: 18 juni
Link: Literairwerk.nl

2.      Fantasy Strijd Brugge

Sinds 2008 organiseert de Brugse Boekhandel een fantasyschrijfwedstrijd, die in 2010 toch zeker 277 inzendingen kende. Dit jaar organiseert de Brugse Boekhandel opnieuw de Fantasy Strijd, in samenwerking met boekhandel de Reyghere en Razor Reel Filmfestival. Schrijf een fantasyverhaal van maximaal 1.500 woorden en maak kans op publicatie en een geldprijs van 750, 500 of 250 euro.
Deadline: 22 juni
Link: Dienst Cultuur Brugge

3.      VolZin-schrijfwedstrijd

De jaarlijkse schrijfwedstrijd van VolZin, een tijdschrift voor zinvol leven, heeft ditmaal als thema: ‘Maak het nieuw!’. De opdracht: schrijf een persoonlijk verhaal of een uitdagende bespiegeling van maximaal 1.600 woorden over je eigen vernieuwingsdrift, of over de menselijke scheppingsdrang. Winnende deelnemers krijgen een publicatie in VolZin en ontvangen een geldprijs van 500, 350 of 150 euro.
Deadline: 1 juli
Link: VolZin

4.      Monument of Life

De inspiratiewebsite Monument of Life organiseert verscheidene schrijfwedstrijden, met onder meer de thema’s ‘Aan een Geliefde’ en ‘Monumentale Mensen’. Op de website kunnen bezoekers stemmen op de deelnemende verhalen, op basis van waardering, vernieuwing en inspiratie. De verhalen met de meeste stemmen, winnen een goede fles wijn of een boekenbon.
Deadline: 30 juni (voor ‘Aan een Geliefde’)
Link: Monument of Life

5.      Paul Harland Prijs 2012

De Paul Harland Prijs is de oudste en meest gerenommeerde schrijfwedstrijd voor verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror in het Nederlandse taalgebied. Voor de 35e editie is de organisatie weer op zoek naar fantastische verhalen tot 10.000 woorden. Het thema is vrij, zo lang het binnen de fantastische genres valt. Er valt in totaal 1.400 euro aan prijsgeld te winnen en een manuscriptbeoordeling door Meulenhoff Boekerij. Lees ook een artikel van organisator Martijn Lindeboom in het aankomende nummer van Schrijven Magazine, dat op 8 juni verschijnt.
Deadline: 8 juli
Link: Paul Harland Prijs

Bron: schrijvenonline.org/wedstrijden

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld