Debuut poëziebundel

Debuut poëziebundel

Geplaatst op 19 november 2013 door Marijke van Geest

Op 1 december 2013 debuteert Marijke van Geest met haar poëziebundel ‘Geestgrond’. Marijke groeide tweetalig op, waardoor haar interesse voor taal al op jonge leeftijd gewekt werd. Sinds haar pubertijd schrijft zij gedichten. De Westlandse kust, waar zij woont en werkt, vormt een bron van inspiratie voor haar. In de wisseling van de seizoenen en in de menselijke levensweg vindt zij aanknopingspunten voor haar gedichten. De thema ’s die zij belicht zijn dan ook voor veel mensen herkenbaar. Marijke draagt regelmatig voor uit eigen werk op regionale festivals. In een door de bibliotheek uitgeschreven wedstrijd is haar gedicht ‘Stilte’ bekroond met de eerste prijs. Haar gedicht ‘Adem’ werd in 2011 opgenomen in de verzamelbundel ‘Uit eigen bron’. In oktober 2013 zijn haar gedichten ‘Rouwland’ en ‘Levensvuur’ op muziek gezet en uitgevoerd. De bundel is te bestellen bij Brave New Books, Bol.com, alle boekhandels in Nederland en natuurlijk in onze eigen webshop. Een gesigneerd exemplaar met een persoonlijke opdracht kunt u per e-mail bij ons aanvragen.

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in ‘s-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel ‘Geestgrond, poëzie achter de duinen’. In de bundel beschrijft zij vier thema ‘s: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel ‘Gat in de straat’, die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld