Een historische vertelling….

Gecategoriseerd | Nico van de Wetering, Poëzie :

Een historische vertelling….

Geplaatst op 31 augustus 2015 door Nico van de Wetering

Toen we nog niet over geluk spraken had ik een kolenhok vol met woorden. Het was in de tijd dat we allemaal aan het gas gingen en Groningen nog met een prettige bolling boven de horizon uitstak. Dus daar zaten we ineens met een leeg kolenhok, wat moet je daar nu mee?
In die tijd schreef ik af en toe wel eens een gedicht dus misschien toch wel handig om hiervoor wat materiaal in voorraad te hebben.
Heb toen gebeld met de firma Dikke van Dale & Zn. en ja… die konden wel leveren en nog wel onder gunstige voorwaarden.
Binnen een paar dagen reed een vrachtauto voor die het hok propvol stortte.

Gekozen had ik voor woorden, losse letters waren wel wat voordeliger maar tenslotte dient het gemak de mens, toch…
Ook kon je wel hele zinnen kopen maar hoewel de verleiding groot was heb ik dat toch maar niet gedaan, het gaat dan toch veel op instant dichten lijken en dat was toen nog helemaal niet geaccepteerd. Alleen de surrealistische dichters expirimenteerden er een tijdje mee maar het bleek uiteindelijk niet meer dan een windvlaag in de tijd te zijn. En je weet natuurlijk ook niet welke stoffen ze allemaal aan zo’n kant en klaar product hebben toegevoegd.

Zo een kolenhok vol woorden, toch wel een prettig gevoel. Als ik wilde dichten schepte ik een emmertje vol en strooide dat uit over tafel en begon ze in de juiste volgorde te leggen;

Geluk is nu nog gewoon
we praten er dus niet over.

Laatst in mijn droom zag ik
een toekomst waarin ook geluk
niet meer vanzelfsprekend is
en wordt aangereikt door de
bolwangige herauten van de
postcode loterij…

Liefde is ook gelimiteerd
en heeft zijn bladeren
troosteloos laten vallen.

Bergplaatsen voor verdriet
kan je huren…
Er is geen ruimte
in jezelf.

Vervaagd is het vuur
aslades zijn uitgestrooid.

Deze publicatie is uitgegeven door de historische uitgeverij De Trompetterende Olifant. Je moet ons toestemming vragen als je dit wilt vermenigvuldigen.

Disclaimer; elke gedachte en daad die je bij het kennisnemen van de publicatie van De Trompetterende Olifant opdoet of uitvoert is uitsluitend voor de verantwoordelijkheid van jezelf. Je mag ze wel met ons delen.

© Nico van de Wetering

Nico van de Wetering

Over

Geboren en getogen Wateringer. Heb vanaf het moment dat ik de kunst machtig was alles gelezen wat me op dat moment interesseerde ( dat was best veel ). Mijn brood heb ik verdiend in de tuinbouw, als timmerman en laatstelijk als vakbondsconsulent met als specialisatie pensioenen.

In de jaren ’70 heb ik in de avonden Foto en Film gedaan aan de Vrije Academie in Den Haag en nog steeds heb ik altijd een handzame camera bij me.

Een andere passie is altijd de Rugbysport geweest, de mooiste veldsport die er bestaat en bijna poëzie is. Het moet gespeeld worden op ECHT GRAS om de  Magie ervan te behouden. Na een lange carrière als speler en coach ben ik nu nog actief als teammanager vooral ook om deel te blijven uitmaken van het poëtische fluïdum dat naarmate de derde helft vordert steeds Heroïschere vormen aanneemt.

Ik maak veel lange, en liefst eenzame wandelingen waarbij beelden en woorden vaak door me heen tuimelen en dat probeer ik vorm te geven.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld