”Drankverzen”

Gecategoriseerd | Petri Jakobs

”Drankverzen”

Geplaatst op 17 februari 2016 door Petri Jakobs

( deze worden gelezen of voorgedragen als ”haiku” : na élk vers is er een stilte van drie seconden…. én, vervolgens dezelfde nóg een keer, behálve de laatstse)


”laatste ronde”

de kroegbaas loopt alláng te gapen
hij wil er vanáf van het hele stel…
hij wil nu eindelijk wel eens gaan slapen
in wánhoop ruk ik aan de bel.


”sherrykuur”

als hij bezit van je heeft genomen
zodat je los van ál je ellende ben…
dan rest je alleen nog stil te dromen
van ’t geheim dat je deelt met Sandeman.


”Ierse herinnering”

ik weet het nog héél goed !…
jij schonk mij jouw láátste Guinness
toen we onlangs nog… zaten te zuipen
met die… ùh… die.. dínges.


”doodnuchter”

ik heb mijn broer verloren… en,
ik denk niet dat ik daar óoit nog aan wen
ik ben er nú nog vrij nuchter onder
omdat ik zwaar aangeschoten ben.

Petri Jakobs

Over

ik ben geboren aan de Achterdijk, gemeente Kedichem, maar opgegroeid in het Westland, daar heb ik wellicht mijn typische Westlandse manier van spreken aan over gehouden, maar ik schreef al heel jong gedichten, en ik speel vanaf mijn twaalfde jaar gitaar, eerst klassiek, later ook elektrisch, maar uiteindelijk toch weer terug gekeerd naar de Spaanse gitaar, maar zelfs nadat ik me ruim 10 jaar verdiept had in Spaanse muziek en flaménco-technieken was ik nog nooit op het idee gekomen om zelf te gaan zingen, dat gebeurde pas nadat ik straatmuzikanten in Ierland bezig gezien had, maar toen nóg hield ik het bij de geijkte klassieke Engelstalige nummers, alhoewel ik voor gelegenheden inmiddels wel een aantal Nederlandstalige liedjes gemaakt had, viel eigenlijk alles pas op z’n plaats nadat ik een keer een optreden bijgewoond had van Joop Visser, want toen dacht ik : dat kan ik óók ! . daarna ben ik, veelal aan de hand van mijn proza & gedichten, eigen nummers gaan maken, en dat heeft geresulteerd in mijn typische autobiografische liederen, die meestal zijn ontstaan uit teleurstelling, frustratie, of soms zelfs ronduit uit woede, veelal inzake de fictieve Orwelliaanse waanwereld waar in wij thans leven, en waar ik vaak grote moeite mee heb. . ik voel me hoofdzakelijk Troubadour, maar ik schrijf ook nog steeds proza, gedichten en korte verhalen, en daarnaast houd ik me al sinds jaar en dag bezig met het maken zeepbellen, wat mij in de media de bijnaam ‘de Zeepbellenman’ opleverde. . en dat heb ik maar zo gelaten. .

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld