FRAGMENT DE KAPSALON (3)

Gecategoriseerd | Ton Zuyderwijk

FRAGMENT DE KAPSALON (3)

Geplaatst op 15 april 2010 door Ton Zuyderwijk

De regen klettert op het afdakje waaronder Renalde staat. Ze staart naar haar tuintje, zonder wat te zien. Zojuist heeft ze haar minnaar gebeld. Gezegd dat haar man dood is. Ze kon niet veel vertellen. Hij kon niet reageren. Stond midden in zijn kapsalon. Moest zich inhouden. Niemand mag weten hoe intiem zij zijn. Nu zeker niet. En die Glenda al helemaal niet. Tenminste, wat haar betreft. Wat Armand aangaat weet zij dat niet. Weet eigenlijk helemaal niet hoe hij tegenover Glenda staat. Het lijkt haar niet echt belangrijk. Armand is gek op háár, dát is belangrijk. En die Glenda werkt alleen maar bij hem. Dat Glenda wel gek op Armand is, kan hij niks aan doen. Heeft hij wellicht niet eens door. Vanavond zal ze hem terug bellen. Als hij alleen is kan ze meer zeggen. Maar ze moest het hem even vertellen. Moest even zijn stem horen. Ook al mocht hij niets laten blijken. Kon hij niet eens wat troostends zeggen.

Ze moet weer naar binnen. Jack en Jill kunnen elk moment thuiskomen. Ach wat zullen ze schrikken. George was ten slotte wel hun vader. Al was hij er veel te weinig voor ze. Hij werkte, of hij dronk. Veel anders hebben ze hem niet meegemaakt. Zeker de laatste jaren niet. Maar toch, ze waren gek op hun vader. Hoe onvoorstelbaar dat ook is. Vochten altijd om zijn aandacht, die hij hen zelden gaf. Ze zullen er kapot van zijn. Het stemt haar nog mismoediger.

Ze haalt diep adem en gaat weer naar binnen. Buurman Leendert heeft koffie gezet. De buurvrouw van twee huizen verderop zit op de bank. Kijkt haar vragend aan. Renalde gaat naast haar zitten. Legt haar krukken op de grond en de buurvrouw slaat haar arm om haar heen. Gelaten laat Renalde zich troosten. Kan niet eens huilen. Toen ze Armand belde, kreeg ze even een brok in haar keel. Toch hield ze zich goed. En nu lijkt alles zich buiten haar om te spelen.

Buurman Leendert komt de kamer binnen en knikt haar toe. Zielig glimlacht ze naar hem. Dan ziet ze Jill aankomen.Leendert doet de deur open en als Jill vragend op haar toe loopt, komt het er ineens uit;  ‘Pappa is dood,` weet ze eruit te brengen. Dan pas komen de tranen.

Ton Zuyderwijk

Over

Vanaf mijn twintigste heb ik altijd geschreven in verenigingsblaadjes e.d. De reacties daarop brachten mij op het idee, ooit, als ik met werken gestopt was, een boek te schrijven. Een jaar of tien terug bekroop mij de angst dit wellicht nooit te halen. Het ging kriebelen en enthousiast begon ik toen toch alvast maar aan mijn boek. Heel wat anders dan “stukjes” schrijven, moest ik later tot mijn schande bekennen, na een volumineus “lach-of-ik-schiet-“ product.

Daarna ben ik me meer in de kunst van het schrijven gaan verdiepen en ben vooral doorgegaan met het schrijven zelf. Oefening baart kunst. Met trots kijk ik nu terug op een zestal boeken; 2 non-fictie en 4 romans, alle uitgegeven in eigen beheer bij Kirjaboek.nl. Mijn meest recente boek; “De Kapsalon” is een roman met thrilleraspecten, die zich grotendeels afspeelt in een kapsalon, alwaar ik zelf ook mijn werkzaam bestaan doorbreng. En, zoals het zich momenteel laat aanzien, staat de pen nog niet droog.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld