Paris `s éveille

Gecategoriseerd | Ria Brekelmans van der Burg

Paris `s éveille

Geplaatst op 17 november 2015 door Ria Brekelmans van der Burg

Paris `s éveille

Als er een weg naar vrede is, laat zien dan.

Straten van Parijs besmeurt met bloed.
Rood het symbool voor Amour en Paix.
Hart van Parijs omwikkeld met een zwarte rouwband.

Als er een weg naar vrede is, aarzel dan niet.

Degenen die dood en verderf hebben gezaaid,
zullen verschrompelen tot een lege dorre akker.
Veroordeeld tot eeuwige duisternis.
Waar geen haat gezaaid kan worden.

Als er een weg naar vrede is, volg die dan.

Onschuldigen zullen worden gered,
uit de klauwen van het kwaad.
Opdat zij zullen schitteren,
tussen sterren in het eeuwige licht.

Dit is de weg naar vrede.

In het licht zullen we juichen en zingen tussen de tarweschoven.
En al het oude is voorbij.

Vrede wens ik u.

Ria Brekelmans van der Burg

 

 

Ria Brekelmans van der Burg

Over

Als tweejarige peuter speelde ik al in de kas terwijl mijn moeder aan het krenten was. Ik ben trots op de streek waarin ik geboren ben. Herinneringen aan die tijd staan beschreven in Groene tranen. In deze streekroman heb ik getracht een beeld te schetsen van een aantal Westlandse tradities, zoals de tuinbouw in vroeger jaren, de inwijding van de Sint Jan de Doperkerk in 1901, het Varend Corsolied en Waterpop. Het boek verscheen in 2013 alleen voor mijn familie. Twee jaar geleden ben ik lid geworden van Schrijvers tussen de Kassen. Sindsdien heb ik veel geleerd. Ik voel me thuis tussen deze enthousiaste groep productieve schrijvers. Inspiratie haal ik uit het leven, de vier jaargetijden, illustraties van Gustave Doré, musea, religie en de Romeinse geschiedenis. Behalve schrijven lees ik veel fantasy, historische romans en young adults.

Ik werk als vrijwilliger in de Sint Jan de Doperkerk. Regelmatig assisteer ik de archivaris als er vragen binnenkomen. De antwoorden vinden we in handgeschreven trouw, doop en rouwboeken. Dat archief omvat een periode vanaf 1736 tot heden. In mijn vrije tijd volg ik een teken/schildercursus en ik rondde onlangs de cursus creatief schrijven af.

Trots ben ik op Engelengeduld. Een prikkelend fantasy-verhaal. Iemand is het aan het proeflezen. Mijn pen brengt me naar de mooiste plekjes. Ik wil de mensen het gevoel geven dat ze een museum binnenstappen als ze mijn werk lezen. Daarom is schrijven telkens een ontdekkingstocht.

Lees alle berichten van:


Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld