Poëziewedstrijd over het groene hart van Eindhoven

Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

Poëziewedstrijd over het groene hart van Eindhoven

Geplaatst op 29 juni 2011 door Schrijvers tussen de kassen

De Eindhovense Literatuurstimuleringsprijs (List) is op zoek naar nieuw literair talent. Om die reden organiseert de stichting deze zomer een poëziewedstrijd. Het thema is ‘het groene hart’. De prijzenpot is gevuld met bijna € 1000,-, waarvan € 500,- bestemd is voor het winnende gedicht. Bovendien mogen de schrijvers van de drie beste gedichten deelnemen aan een masterclass poëzie.
De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Ted van Lieshout: beeldend kunstenaar, schrijver en dichter, die zijn jeugd doorbracht in Eindhoven. De prijswinnaars worden bekendgemaakt op een literaire avond, die gehouden wordt op 10 november in de Bibliotheek Eindhoven.

Het thema van de poëziewedstrijd wijst op een aspect van Eindhoven dat de laatste tijd wat onderbelicht wordt. Hoewel Eindhoven bekendstaat als een stad bomvol techniek en design, klopt er ook een groen hart. De stad telt veel mooie natuurplekjes, waar de tijd stil lijkt te staan en waar de techniek geen vat op heeft. Tegelijkertijd is het ook zo, dat de techniek kan bijdragen aan het behoud van een groen hart.

Wie wil deelnemen aan de poëziewedstrijd schrijft drie gedichten, waarvan er twee betrekking hebben op het thema. De gedichten dienen in vijfvoud ingestuurd te worden, vóór 10 september 2011, naar List, p/a Argonautenlaan 24, 5631 LL Eindhoven. Om anonieme beoordeling van de gedichten mogelijk te maken, mogen er geen naam en adresgegevens op de gedichten staan. Die gegevens moeten in een aparte gesloten envelop bijgevoegd worden. De minimumleeftijd voor deelname is zestien jaar. Deelnemers moeten een binding hebben met Eindhoven.

List is een organisatie die als doel heeft het literaire klimaat in Eindhoven te bevorderen. Ze richt zich op iedereen met literair schrijftalent die de ambitie heeft het amateurniveau te ontstijgen.

BRON: Bibliotheek Eindhoven

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld