Stapelgedicht: doe mee aan de wedstrijd

Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

Stapelgedicht: doe mee aan de wedstrijd

Geplaatst op 03 januari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Haal een paar boeken uit uw boekenkast of de bibliotheek. Leg ze zo op elkaar dat de titels samen iets moois vormen. Door een boek andersom te leggen ontstaat een ‘witregel’. Maak er een foto van en ziedaar: een stapelgedicht. En daar zijn leuke prijzen mee te winnen. 

De feestelijke aftrap van de wedstrijd Stapelgedicht vindt plaats in Bibliotheek Hoogezand tijdens de Landelijke gedichtendag op 27 januari. Iedereen kan meedoen! 

Spelregels
– maximaal 20 regels per gedicht en 1 inzending per deelnemer
– er zijn twee categorieën: t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder
– de deelnemer geeft de bibliotheek toestemming om de foto’s en gedichten vrij te gebruiken, dat wil zeggen zonder financiële vergoeding te reproduceren, te publiceren en tentoon te stellen. De foto’s blijven in het bezit van de bibliotheek. 
– de foto’s moeten tussen de 2 en 3 MB zijn

U kunt uw stapelgedicht inzenden tot 1 maart 2011 o.v.v. Stapelgedicht naar [email protected] of 

Bibliotheek Hoogezand
Gorecht oost 32
9603 AA Hoogezand

Vermeld bij de inzending uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, leeftijd en e-mailadres.

Jury en prijsuitreiking
De jury bestaat uit Rense Sinkgraven (voormalig stadsdichter van Groningen) Herman Sandman (schrijver/ journalist) en Rosa Timmer (columnist). Zij kiezen uit elke categorie een winnaar. Beiden ontvangen een oorkonde en waardebonnen ter waarde van € 100,- . De winnende gedichten worden gepubliceerd op mijneigenbibliotheek.nl. De prijsuitreiking is in de Wolters-Noordhoffzaal van de Centrale Bibliotheek Groningen, de datum wordt later bekend gemaakt.

BRON: Bibliotheek Groningen

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld