Write Now

Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

Write Now

Geplaatst op 06 februari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Write Now! is met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van het Nederlandse taalgebied. Schrijvers en schrijfsters in spe kunnen hun inzendingen tot en met 14 februari 2011 (Valentijnsdag) insturen. De prijsuitreikingen van de voorronden vinden plaats in de lente van 2011.


Je kunt je nu inschrijven voor Write Now! 2011 via het inschrijfformulier.


Meedoen aan Write Now! kan als:

– je niet jonger dan 15 en niet ouder dan 24 jaar bent op het moment dat je je tekst stuurt;

– je inzending in de Nederlandse taal is geschreven;

– je in Nederland of België woont;

– je inzending maximaal 2.000 woorden, of maximaal 8 gedichten* bedraagt;

– je gedurende deze editie van Write Now! geen jurylid bent bij een voorronde waar je ook als deelnemer aan mee wilt doen;

– je geen medewerker bent van Passionate Bulkboek of Kunstbende-Zuid-Holland;

– je tekst niet eerder gepubliceerd is door een erkende uitgeverij;

– je niet meerdere keren instuurt bij verschillende voorrondes van dezelfde finale. Je mag dus aan één voorronde meedoen.

* Dit is voor een jury het ideale aantal om je zo goed mogelijk te beoordelen. Write Now! gaat er vanuit dat niet elk gedicht even sterk is en je zou zelf toch ook niet willen dat je mindere gedichten, je totale beoordeling negatief beïnvloeden?

De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alles is toegestaan!

Wat kun je winnen met een voorronde?

Per voorronde zijn er drie prijzen: een 1e prijs van € 250,- aan boekenbonnen, een 2e prijs van € 125,- aan boekenbonnen en een 3e prijs van € 75,- aan boekenbonnen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de prijsuitreiking. Van de locatie, datum en tijd van de prijsuitreiking van de voorronde worden de deelnemers tijdig op de hoogte gesteld. Je wordt geacht hier aanwezig te zijn om je eventuele prijs in ontvangst te kunnen nemen.

Win je de 1e prijs tijdens de voorronde? Dan plaats je je voor het grote finaleweekend dat op 18 en 19 juni 2011 plaatsvindt in Rotterdam.

Wildcards

Naast de winnaars van de voorronden plaatsen zeven tweede en/of derde prijswinnaars zich met een wildcard. De wildcards worden bepaald door een jury bestaande uit redactieleden van Passionate Magazine en de twee juryvoorzitters van de voorronden.


Reglement finale

Bij deelname aan de finale gelden de volgende aanvullende regels:

– je stuurt ons een legitimatiebewijs in de vorm van een paspoortkopie;

– je stuurt een nieuwe inzending binnen drie weken na de prijsuitreiking van jouw voorronde, je kunt dus niet meedoen met je inzending waarmee je de voorronde wint;

– de winnaar van de juryprijs wordt aangewezen door een deskundige jury.


Wat kun je winnen met de finale?

De jurywinnaar wint een MacBook t.w.v. € 1.500, optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen én een masterclass bij Uitgeverij Augustus. De publieksprijs bestaat uit een publicatie in


Dagblad De Pers

, een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival (Rotterdam, Den Bosch en Utrecht) en een optreden tijdens De Nachten in Antwerpen. De prijs wordt bepaald door het publiek, dat de gelegenheid krijgt om via de website een stem uit te brengen op zijn favoriete finalist. Degene met de meeste stemmen wint.


De jury beoordeelt de inzendingen op de volgende criteria:

-Originaliteit van de tekst: een tekst is origineel als het thema origineel is of als er op een bijzondere of verrassende wijze met een thema wordt omgegaan. Bijvoorbeeld als er een inzicht wordt geboden, een verband wordt gelegd dat nieuw of onverwacht is of als de tekst een verrassende wending neemt.

-Stijl: onder stijl wordt de wijze verstaan waarop de inzender gebruik maakt van de Nederlandse taal. Wordt er op een humoristische wijze met de taal omgegaan, leest de tekst vlot of is de taal juist gecomprimeerd? Hebben de stilistische keuzen van de auteur de tekst effectiever gemaakt? Is de schrijfstijl consequent, leidt de stijl af van het inhoudelijke verhaal of versterken zij elkaar?

-Gevoel voor taal: iemand heeft gevoel voor taal als hij/zij de taal niet alleen als middel inzet om iets te communiceren, maar dit weet te verheffen tot een kwaliteit op zich. Inhoud en vorm hangen in het beste geval samen maar hebben ook zelfstandige kwaliteiten.

– Ambitie die uit de tekst spreekt:: er spreekt ambitie uit een tekst als een ingewikkeld thema bij de kop is genomen, het thema op verrassende wijze is uitgewerkt of als voor een niet voor de hand liggende schrijfstijl is gekozen. Er is dus sprake van ambitie als de schrijver zich er niet makkelijk vanaf heeft willen maken.

– Verbeeldingskracht: : verbeeldingskracht is het vermogen om het persoonlijke te ontstijgen. Het gaat hier om de verwerking van fantasie of verbeelding in een tekst. Het kunnen schrijven, bijvoorbeeld, over alledaagsheid en dit tegelijkertijd een meerwaarde weten te geven.

– Verzorgdheid van de tekst: : verzorgdheid van een tekst spreekt uit het juiste gebruik van de Nederlandse taal: het schrijven zonder spel, taal- en grammaticafouten.

– Leeftijd: hiermee wordt de leeftijd van de deelnemer in relatie tot de inzending bedoeld. Een deelnemer van 24 wordt strenger beoordeeld dan een deelnemer van 16. Iemand van 16 die een prima tekst instuurt in een haperende stijl (bijvoorbeeld), wordt die stijl eerder vergeven dan iemand van 24 ditzelfde doet. Kortom: niet alle criteria worden even streng aangehouden naarmate de deelnemer jonger is.


– Mogelijkheid tot publiceren: is de tekst interessant voor een neutrale lezer? Zou de tekst gepubliceerd kunnen worden in een tijdschrift, krant of bundel? Zou een eventuele redacteur of uitgever belangstelling hebben voor deze schrijver?


leeftijd: van 15 t/m 24 jaar

deelname: maximaal 2000 woorden, of maximaal 8 gedcithen

prijs: Macbook t.w.v €1500, optredens op Literaire festivals én een masterclass bij uitgeverij Augustus

deadline: 14/02/11

insturen: Via het inschrijfformulier op http://writenow.nu/schrijf-je-in/

organisatie: Passionate Bulkboek

[t] 010-276 26 26

[e] [email protected]

[w] writenow.nu

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld