Niet gecategoriseerd

Evenementen | literatuurfestival Het Grote Gebeuren

Gecategoriseerd | festival

literatuurfestival Het Grote Gebeuren

Geplaatst op 02 november 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Kaart wordt geladen…

Date/Time
Date(s) – 02/11/2013 – 03/11/2013
19:00 – 02:00

Location
Het Grote Gebeuren

Category(ies)


Totale festivalprogramma Het Grote Gebeuren bekend 

22 auteurs treden op tijdens literatuurfestival – zeer divers programma

 

Groningen, 22 oktober 2013

Het totale festivalprogramma van Het Grote Gebeuren op zaterdag 2 november is bekend. Maar liefst 22 auteurs komen langs in de Bibliotheek van Groningen op 1 avond. Een greep uit de auteurs: de Deense schrijver Jens Christian Grøndahl, Lieve Joris, Vamba Sherif, Auke Hulst, Laura Starink, Wouter Godijn, Bert Wagendorp, Dirk van Weelden, Christien Boomsma en vele anderen. Daarnaast zijn er nog bijzondere projecten van bijvoorbeeld Poetry Circle Groningen in samenwerking met het Universiteitsmuseum en kunnen bezoekers bijna letterlijk de Ventoux beklimmen, luisteren naar poëzie en muziek van O-bat & The Undead Poet en de nacht verwelkomen met cabaretier Bart Melief.  Daarnaast wordt de winnaar van Het Beste Groninger boek categorie non-fictie en fictie bekend gemaakt. Een compleet avondvullend literair programma.  De volledige time-table is te vinden op hetgrotegebeuren.nl

 

Drie keer kans om de auteurs te zien

Bijna alle auteurs zijn maar liefst 3 keer te zien tijdens Het Grote Gebeuren. Ze worden veelal geïnterviewd in een vast programmaonderdeel, komen allemaal voordragen uit hun eigen werk en signeren desgewenst hun boeken in de speciaal daarvoor ingerichte signeerstraat in samenwerking met boekwinkel Polare.

Het Grote Gebeuren

Zaterdag 2 november van 19.00 – 02.00 uur is de hele avond het toneel van het Groningse literaire festival Het Grote Gebeuren. Het feest van horen, zien en schrijven. Het festival gooit het roer drastisch om. Niet langer wil het vooral romanlezers meerdere dagen behagen. Dit jaar is Het Grote Gebeuren een geconcentreerd lezersfeest voor liefhebbers van romans, gedichten, non-fictie, liedjes en cabaret.

Kaartverkoop

Het Grote Gebeuren vindt plaats in de Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.  Entreekaartjes zijn te koop bij Bibliotheek Groningen (bij de portier) en bij boekhandel Polare en op de avond zelf aan de deur. De kaarten kosten in de voorverkoop €17,50. Studenten, Stadjerspashouders, CJP-kaarthouders en Bibliotheekpashouders krijgen korting. Een kaartje kost hen €12,50. Indien voorradig zijn de kaarten op de dag zelf €20,-.

 

Het Grote Gebeuren is één van de literaire festivals die worden georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen. Op slaggroningen.nl wordt de Groningse literaire agenda gepubliceerd en links naar literaire en culturele blogs uit het Noorden.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht is geplaatst door de beheerders van de site.


Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld