29e Nacht van de Poëzie

Gecategoriseerd | Evenementen Archief

29e Nacht van de Poëzie

Geplaatst op 21 juli 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Hét dichtkunstevenement van het jaar

De Nacht van de Poëzie is terug. De oude Vredenburgzaal is even niet beschikbaar, maar een ander prominent gebouw is gevonden: de Stadsschouwburg. De Nacht, volgens dichter Hans Andreus ‘een beschilderde slaap’, is onveranderlijk een hoogmis voor het gedicht, maar tegelijk is er altijd ruimte voor nieuwe rituelen. Zo vindt in de Blauwe Zaal een bruisende poetry slam plaats, waar 24 dichters strijden om een plaats op het hoofdpodium. En… dit onderdeel – georganiseerd door Het Poëziecircus – is gratis te bezoeken! Ook zijn er boekenkraampjes en is er volop eet- en drinkgelegenheid. Roemruchte entr’actes ontbreken ook niet. Dit jaar o.a. Schradinova (Janne Schra van Room Eleven), Lilian Hak en talloze spraakmakende verrassingen. Het Woord is wederom aan de Nacht.

o.a.v. Stichting Nacht van de Poëzie

Namen als Ramsey Nasr, Joost Zwagerman, Anna Enquist, Esther Jansma en Rutger Kopland zijn al bevestigd. Het volledige programma zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Datum: 18 September
Location: Stadsschouwburg Utrecht
Bron: Vredenburg

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld