42e Poetry International Festival

Gecategoriseerd | Evenementen Archief

42e Poetry International Festival

Geplaatst op 20 april 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Het hart van Stichting Poetry International is het jaarlijkse Poetry International Festival. Het eerste festival vond plaats in 1970. Sindsdien groeide het uit tot een van de grootste en toonaangevendste poëziepodia van de wereld.

Het 42e Poetry International Festival vindt van dinsdag 14 tot en met zondag 19 juni 2011 opnieuw plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Recente edities van het Poetry International Festival openden steeds op zaterdag met een drukbezochte poëzieparade, gevolgd door rustiger avonden op zondag en maandag. In de nieuwe opzet trapt het festival op woensdag af met een grootschalige opening, waarna de opbouw begint naar een weekend vol dichters, poëzie, debat en speciale programma’s, overdag, ’s avonds, groot en klein en op vele locaties in en om de Rotterdamse Schouwburg. De dinsdag voorafgaand aan de opening blijft gereserveerd voor Rotterdamse dichters.

Tijdens het 42e Poetry International Festival zijn zo’n twintig dichters afkomstig uit de hele wereld meer dan eens te zien. Dichters geven op verschillende momenten en locaties voordrachten en maar nemen bovendien ook deel aan tal van debatten en speciale programma’s variërend van intiem tot groots van opzet. Poetry International is verheugd dat de eerste dichters inmiddels hun medewerking hebben toegezegd, onder wie Admiel Kosman(Israël, 1957),  Yan Jun (China, 1973) enDaljit Nagra (Engeland, 1966).

Ook de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2011 zal te gast zijn op het 42ePoetry International Festival. Voor de prijs zijn Armando, Paul Bogaert, Eva Cox, Kreek Daey Ouwens en Henk van der Waal genomineerd. De winnaar wordt op 26 januari – op de vooravond van Gedichtendag 2011 – bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het Stadhuis van Utrecht

BRON: poetry international

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld