Arthur Japin bezoekt Bibliotheek Naaldwijk

Arthur Japin bezoekt Bibliotheek Naaldwijk

Geplaatst op 10 februari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Arthur Japin was eerder te gast bij Bibliotheek Westland. Op veler verzoek komt hij op maandag 7 maart naar Bibliotheek Naaldwijk om zijn nieuwste roman ‘Vaslav’ te bespreken.

Japin deed een toneelopleiding, speelde diverse rollen voor radio, televisie en op toneel. De periode 2000 – 2007 markeert de grote (internationale) doorbraak van Japin als schrijver. Hij schreef in deze jaren o.a. zijn romans ‘De overgave’, ‘Een schitterend gebrek’ en ‘De droom van de leeuw’, maar ook ‘De grote wereld’ (het Boekenweekgeschenk 2006) en het filmscript voor ‘Magonia’. De roman ‘Een schitterend gebrek’ werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. ‘De overgave’ is een boek over geschiedenis, verovering, overleven en botsing tussen culturen maar bovenal een boek over liefde van ouders voor kinderen.

Japin maakte in deze periode (2000-2007) ook talloze reizen; met Harry Mulisch reisde hij naar New York en met Màxima en Willem Alexander naar Ghana. Hij ontmoette uiteenlopende mensen als Arundathi Roy en Edmund White, Catherine Keijl en Lars von Trier, Eveline Herfkens en Kader Abdolah, Norman Mailer en Paul Haenen. In 2008 verschenen de dagboeken van Arthur Japin in de serie Privé-domein: ‘Zoals dat gaat met wonderen. Dagboeken 2000 – 2007’.

Al sinds de begintijd van zijn schrijverschap houdt Arthur Japin een dagboek bij waarin hij – aanvankelijk uitsluitend voor zichzelf – met grote regelmaat noteert wat hem bezielt. “Zoals dat gaat met wonderen – wie er zelf niet bij is geweest zal het niet willen geloven”, aldus Japin.


Tijdens zijn lezing op maandag 7 maart in Bibliotheek Naaldwijk zal hij vertellen over en voorlezen uit zijn werk. Met name zijn nieuwste roman ‘Vaslav’ zal een centrale rol innemen. Boekhandel Bruna Naaldwijk zal aanwezig zijn met werk van de schrijver. De avond vangt om 20.00 uur aan. De entree bedraagt voor leden en vrienden van Bibliotheek Westland € 7,50 en voor niet-leden € 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Bibliotheek Westland en te reserveren via bibliotheekwestland.nl.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld