Boekenmarkt en poeziefeest in Deventer

Gecategoriseerd | Evenementen Archief

Boekenmarkt en poeziefeest in Deventer

Geplaatst op 01 augustus 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Op zondag 7 augustus vindt de 23e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. Dit evenement wordt gehouden in de boeken – en Hanzestad Deventer. Tijdens de Deventer Boekenmarkt worden in 878 kramen langs de IJsselkade en in het historische deel van de binnenstad, duizenden boeken uitgestald. Ruim 6 kilometer boekenmarkt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit Nederland, Belgie en Duitsland. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt inmiddels uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa.

Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis.

De Deventer Boekenmarkt begint officieel om 9.30 uur (hoewel: om 7.00 uur schuiven de eerste klanten al langs de kramen) en duurt tot 17.30 uur. De boekenmarkt wordt doorgaans bezocht door ruim 125.000 boekliefhebbers. Verspreid over de Deventer Boekenmarkt vinden er diverse muzikale optredens en straattheater plaats. Het randprogramma wordt dit jaar bovendien uitgebreid met diverse activiteiten op het gebied van poëzie met vertellers en dichters.

De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, zaterdag 6 augustus, vindt vanaf 16.00 uur het poëziefestival Het Tuinfeest plaats, een sfeervol evenement waarin de dicht- en voordrachtskunst centraal staat. Dertig landelijk bekende dichters – waaronder Bernlef, Erik Bindervoet, Fleur Bourgonje, Wim Brands, Tsead Bruinja, Anna Enquist, Eva Gerlach, Tjitske Jansen, Jacques Klöters, Gerrit Komrij, Willem Jan Otten, Hagar Peeters, K. Schippers, Vrouwkje Tuinman en Stijn Vranken – dragen voor uit eigen werk. Het geheel vindt plaats in het intieme decor van enkele middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde.

Bij de Centrale Bibliotheek (Brink 70) vinden op 7 augustus diverse activiteiten plaats, o.a. een Deventer Schrijversmarkt, waarbij Deventer schrijvers hun werk presenteren. Daarnaast is de bibliotheek open als boekenstalling: voor een klein bedrag wordt op volle boekentassen gepast.

Kijk voor meer informatie over de locatie en optredens op hettuinfeest.nl.

Kaarten zijn te koop via theaterbouwkunde.nl.

Door middel van uw e-mailbevestiging krijgt u op de dag zelf een toegangskaartje uitgereikt.

Meer informatie over alle activiteiten tijdens deze dag vindt u op de speciale site van de Deventer Boekenmarkt.

BRON:  Literair Nederland

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld