Dag lang poëzie in het Dordrechts Museum

Gecategoriseerd | Evenementen Archief

Dag lang poëzie in het Dordrechts Museum

Geplaatst op 20 mei 2011 door Schrijvers tussen de kassen

DORDRECHT – Op zondag 22 mei vindt in het Dordrechts Museum de vijfde Dordtse Dag van de Poëzie plaats. Onder begeleiding van een gids lopen de bezoekers een poëtische route door het museum langs vijf gerenommeerde dichters die in de zalen van het museum in een theatrale setting hun gedichten voordragen.
Er treden vijf dichters op. Wim Brands is presentator van het televisieprogramma Boeken, maar heeft ook vier dichtbundels op zijn naam. Bernhard Christiansen is een dichter uit Utrecht die bekend staat om zijn absurde humor en theatrale voordracht. Uit Brugge komt Delphine Lecompte. Zij won afgelopen jaar de C. Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Ook zullen twee Nederlandse stadsdichters optreden: Esther Naomi Perquin (Rotterdam) en Klara Smeets (Gouda).
De poëzietour vindt vijf keer plaats: om 13.30 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en om 15.30 uur. Om 16.30 uur is er een slotprogramma in de lounge waarin alle dichters nog een keer van zich laten horen. Voor of na de rondleiding kunnen deelnemers met hun kaartje rustig de rest van het museum bekijken. Het museum is geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur.
In de filmzaal zal speciaal voor deze dag een filmprogramma plaatsvinden. De documentaire ‘Wreed Geluk: Claus, Vlaanderen & de Liefde’ zal hier meerdere malen vertoond worden. In dit portret over Hugo Claus worden zijn naaste vrienden en zijn broer geïnterviewd en draagt Claus zelf poëzie voor.
Toegangskaarten kosten 14,00 euro, jongeren van 13 tot 18 jaar betalen 10,00 euro, CJP’ers 11,00 euro, leden van het museum en museumjaarkaarthouders betalen 7,00 euro.

BRON: Dordrechtsmuseum

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld