Feest der Poëzie

Gecategoriseerd | festival

Feest der Poëzie

Kaart niet beschikbaar

DATUM: 24/11/2014
TIJD: 20:15 – 23:15

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
CMA-Zaal

Categorie


Wat?
Het Feest der Poëzie is een avond vol met gedichten en muziek in Amsterdam. De eerste drie edities waren een succès fou; de vierde editie, genaamd ‘Project Diepenbrock’, komt eraan!

De avond is genoemd naar Nederlands bekendste componist van eind 19e/begin 20e eeuw, Alphons Diepenbrock, die veel gedichten van zijn tijdgenoten op muziek gezet heeft. De musici die op het Feest der Poëzie zullen optreden, hebben gedichten uit de nieuwe editie van ons op die avond te presenteren editie van handgemaakt poëzieperiodiek Avantgaerde getoonzet; een CD met deze liederen zal ook ten doop worden gehouden.

Daarnaast is er een serie Workshops rondom dichtkunst en voordrachtskunst in het prachtige Pintohuis te Amsterdam.

Column Ingmar Heytze
Ingmar Heytze, eregast van het derde Feest der Poëzie op 19 februari 2012, schreef over zijn ervaring een lovende column:

 • Het Feest der Poëzie in AD Utrechts Nieuwsblad (pdf)Wanneer?
  De vierde editie vindt plaats op zondagavond 23 november.

  Wie?
  Zie het Programma.

  Waar?
  In de met rood pluche en donker hout vormgegeven CMA-Zaal, een 19e-eeuws industrieel monument omgetoverd tot decadent theater. Het pand staat op het oude Oostergasfabrieksterrein in Amsterdam-Watergraafsmeer. Zie verder Bereikbaarheid enFoto’s.

  Voor wie?
  Voor iedereen die nog nooit van poëzie heeft kunnen genieten en daar een einde aan wil maken, voor de doorgewinterde poëzieliefhebber, voor iedereen die houdt van gedichten op muziek, voor iedereen die kennis wil maken met het nieuw leven ingeblazen genre van de voordrachtskunst.

  Samenvattend:
  Datum, tijd: 23 november 2014,
  Zaal open: 19:45, aanvang: 20:15 uur
  Entree: 11,- euro/9,- euro (kortingstarief: donateur/scholier/student/stadspas/65+)
  Locatie: CMA-Zaal, Paradijsplein 1, Amsterdam

 

BRON:Feest der Poëzie

 

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
 • Het vermoeden van oorlog

  Het vermoeden van oorlog

  De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld