Festival KOM

Gecategoriseerd | Evenementen Archief

Festival KOM

Geplaatst op 23 mei 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Jaarlijks organiseert Stichting KOM een tiendaags cultureel festival op de Markt te Oosterhout, onder de noemer Festival KOM. De filosofie van deze manifestatie is dat het marktplein dient als podium en inspiratiebron voor kunstenaars.

Elke dag staat een bepaalde kunstdiscipline centraal, waarbij kunstenaars unieke performances verzorgen. Het festival gaat gepaard met een International Exhibitition of Art in de basiliek van Sint Jan de Doper.

In 2009 organiseerde Stichting KOM twee eendaagse pilots. De eerste editie vond plaats op 4 mei en stond in het teken van ‘Aardappeleters’. De deelnemers lieten hun creativiteit los op een zak met aardappelen.

De tweede editie van Festival KOM stond gepland op 4 oktober en kende als thema ‘Open deur’. Tientallen kunstenaars uit heel Nederland gaven hun inspiratie weer op binnendeuren. De fraaie kunstdeuren werden op 10 oktober tentoongesteld in de basiliek van Sint Jan de Doper. Een dag later werden ze geveild. De opbrengst kwam ten goede aan de organisatie van het festival in 2010.

Kunstenaar Piet van Riel (Oosterhout, 1951) is de geestelijke vader van Festival KOM.

BRON: FESTIVAL KOM

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld