Gedichtenbal

Gecategoriseerd | festival

Gedichtenbal

DATUM: 04/02/2015
TIJD: 21:15 – 23:15

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
Stadsschouwburg Amsterdam

Categorie


Op 4 februari 2015 sluiten Ilja Leonard Pfeijffer en Dichter des Vaderlands Anne Vegter de Poëzieweek 2015 feestelijk af in Stadsschouwburg Amsterdam. In ‘Met zingen is de liefde begonnen’ presenteren zij favoriete dichters als Mustafa Stitou, Els Moors, Peter Verhelst, Saskia de Jong, Tonnus Oosterhoff, Erik-Jan Harmens en Neeltje Maria Min in een poëzieparade over de liefde.

Aansluitend is er poëzie en feest in de hele Stadsschouwburg, waar onder andere de Awater Poëzieprijs* uitgereikt zal worden. Het radioprogramma Met het oog op morgen zendt die avond live uit vanaf het Gedichtenbal en daar kun je bij zijn! Een van de hoogtepunten in de uitzending is het gesprek met de kersverse winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd, die voorafgaand aan het bal in de Schouwburg bekend is gemaakt.

* De jaarlijkse poëzieprijs van tijdschrift Awater, gekozen door een keur aan beroepslezers (poëziecritici, -wetenschappers en -bloemlezers) ter waarde van € 500,-.

Datum:                    Woensdag 4 februari 2015
Aanvangstijd:        21.15 uur
Lokatie:                  Grote zaal, Stadsschouwburg Amsterdam
Prijs:                       € 8,50 (incl. € 1,00 administratiekosten)
Kaartverkoop:       stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen


Win kaarten voor het Gedichtenbal
!

VondelCS gaat in het kader van de Poëzieweek op zoek naar het beste gedicht. Je kunt van 5 tot en met 23 januari een gedicht inzenden via de website: vondelcs.nl.

Het winnende gedicht wordt op zondag 1 februari door Jacques Klöters voorgelezen in het AVROTROS radioprogramma De Sandwich. Daarnaast krijgt de winnaar van de Juryprijs o.a. 2 toegangskaarten voor het Gedichtenbal.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld