Het Nooit Vergeten Meisje

Gecategoriseerd | Voorstelling

Het Nooit Vergeten Meisje

DATUM: 28/05/2015
TIJD: 20:15 – 22:15

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
Westlandtheater

Categorie


Donderdag 28 mei WestlandTheater De Naald

In 2015 is het 70 jaar geleden dat het wereldberoemde Joodse meisje Anne omkwam ten gevolgde van de Tweede Wereldoorlog. Peter van Elswijk brengt in dat jaar een nieuw muzikaal stuk ten tonele: ‘Het nooit vergeten meisje’.

Na haar dood komt Anne als geest in contact met een zwerver uit het heden. Ze raken aan de praat en antwoorden over het leven van Anne, waar ze bekendheid aan gaf door haar dagboek, komen hierdoor naar boven. Ze vertelt over de leuke dingen in haar leven, een schril contrast met de geschiedenis die wij allemaal weten…

Het Nooit Vergeten Meisje

Het verhaal van het joodse meisje Anne, dat met haar ouders en zus naar Nederland verhuist, hopend op betere tijden. Een dramatisch verhaal, bij iedereen bekend. Nu vertelt door één gitaar, één viool en twee acteurs. Een verhaal waarin men zich kan afvragen: “hoe zou het afgelopen zijn als……”

Het Nooit Vergeten Meisje is het eerste muziektheaterstuk bedacht door gitarist Peter van Elswijk. Een stuk waarin ook de leuke dingen uit die tijd aan bod komen. Het meisje Anne heeft geleefd, dus ook gelachen.

Idee: Peter van Elswijk
Muziek: Peter van Elswijk en Deborah Thoen-de Jong
Gitaar: Peter van Elswijk
Viool: Deborah Thoen- de Jong
Acteurs: Peter Luiten en Judith Blankert
Regie: Kees Stolze
Tekst: Anne Frank en Maya Katerberg.
Advies: Eric Vaarzon Morel en Louise Doorman.

Reserveren

Kaarten à € 15,00 inclusief consumptie zijn te reserveren via westlandtheater.nl, 0174-636900 of aan de balie van WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Flyer-Het-Nooit-Vergeten-Meisje

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld