Lezing ‘150 jaar Max Havelaar’

Lezing ‘150 jaar Max Havelaar’

Geplaatst op 26 oktober 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Titel: Lezing ‘150 jaar Max Havelaar’
Locatie: Bibiotheek Monster
Link: Klik hier
Beschrijving: Op 15 mei 2010 is het 150 geleden dat ‘Max Havelaar, of de Koffij-veilingen der Nederlandsche Handelsmaatschappij’ verscheen. Het boek wordt nog steeds gezien als de belangrijkste Nederlandse roman. Het Multatuli Genootschap, de organisatie die zich sinds 1910 inspant om de kennis over Multatuli te verspreiden en te vermeerderen, organiseert in 2010 een groot aantal activiteiten in Nederland en België.
Op woensdag 3 november verzorgt Chantal Keijsper van het Multatuli Genootschap, de lezing ‘Anders dienen dan ik te Lebak diende, kan ik niet’. De actualiteit van thema’s als macht & politiek, eerlijke handel, emancipatie & feminisme staan daarbij centraal.
Deze lezing is gratis toegankelijk voor leden van Bibliotheek Westland.

Niet-leden betalen € 2,50.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen en via de website bibliotheekwestland.nl
Op deze avond zal ook de Wereldwinkel uit Monster aanwezig zijn met Max Havelaar producten

Datum: 2010-10-26

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld