Marieke van der Pol te gast in Bibliotheek De Lier

Marieke van der Pol te gast in Bibliotheek De Lier

Geplaatst op 10 oktober 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Marieke van der Pol (Amsterdam 1953) studeerde in1979 af aan de Amsterdamse toneelschool. Vijftien jaar lang was zij werkzaam als actrice, zowel op het toneel als op televisie. Bij het grote publiek kreeg zij vooral bekendheid door haar rol van moeder Simone Bol-Buys in de populaire Vara-televisieserie ‘Oppassen!!!’

Ze volgde een parttime opleiding dramaschrijven voor film en televisie aan de Media Academie in Hilversum. Haar eerste opdracht als scenarist was een aflevering van ’12 steden, 13 ongelukken.’ Daarna volgden al snel meer opdrachten. Zo heeft zij samen met Barbara Jurgens de jeugdserie Fort Alpha bedacht en de eerste zeven afleveringen geschreven. Geleidelijk nam het schrijven de overhand en in 1999 stopte Van der Pol met acteren. Ze schreef een flink aantal afleveringen voor verschillende televisieseries, o.a. Baantjer, Spangen, Wet & Waan. Ze maakte een succesvolle filmbewerking van het boek ‘De Tweeling’ van Tessa de Loo. De film, geregisseerd door Ben Sombogaart, won dat jaar het Gouden Kalf Beste Film.

In 2007 schreef zij haar eerste roman, ‘Bruidsvlucht’.  De roman werd in 2009 genomineerd voor de Boek-delenprijs, de prijs voor het populairste boek in de leeskringen.  Voor IdtV-Film schreef zij het filmscenario ‘Bride Flight’ dat prachtig verfilmd is door Ben Somboogaart met o.m. Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooij, Waldemar Torenstra en Petra Laseur.

Op donderdag 21 oktober is Marieke van der Pol te gast in Bibliotheek De Lier, waar ze zal vertellen over haar veelzijdige werk.

Kaarten voor deze lezing kosten € 2,50 voor leden van Bibliotheek Westland en € 5,00 voor niet-leden. Ze zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Bibliotheek Westland en via de website bibliotheekwestland.nl.

De aanvang van de lezing is 20.00 uur. Boekhandel Bruna De Lier zal aanwezig zijn met werk van de schrijfster.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld