‘Wil de laatste echte Westlander het licht uitdoen?’

Gecategoriseerd |

‘Wil de laatste echte Westlander het licht uitdoen?’

DATUM: 17/01/2018
TIJD: 20:00 – 22:30

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
Bibliotheek ‘s-Gravenzande

CategorieGeen Categorieën


                                                                                                                                   Lezing over ‘de echte Westlander’

De schrijvers Martha Vollering en Paul Waterman houden woensdag 17 januari een interactieve lezing in de bibliotheek van ’s-Gravenzande onder de noemer ‘Wil de laatste echte Westlander het licht uitdoen?’ Aan de hand van hun ‘meest Westlandse boeken’ willen ze via korte voordrachten en interviews samen met het publiek op zoek gaan naar de typering van de echte Westlander.

Bestaat hij eigenlijk nog? De streekgenoot die al die typerende gewoonten en overtuigingen heeft die hem of haar tot een typische Westlander maken? Deze vraag stellen Vollering en Waterman aan het publiek, aan de hand van een aantal door hen geschreven boeken.

In Johnny Kas, het nieuwste boek van Waterman, staat tuinderszoon Johan Varseveld centraal. Zijn belevenissen, geplaatst in de jaren zestig en zeventig, zijn herkenbaar voor veel Westlanders. Het is de zesde roman van Waterman die vooral over de Westlander en Westland schrijft. Martha Vollering tekende vijf jaar geleden 25 interviews met oude, rasechte Westlanders op in haar boek Herinneringen achter glas, om een verdwijnende tuinbouwsamenleving vast te leggen. Haar nieuwste boek, de roman Een meesterlijk verlies, speelt zich ook gedeeltelijk in deze regio af.

De schrijvers waarderen het als de bezoekers meedoen met het onderzoek naar de echte Westlander. U bent welkom op woensdag 17 januari om 20 uur in de bibliotheek in ’s-Gravenzande aan het Zandeveldplein. De toegang is gratis.   

 

          

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld