Bervoets, Boekwijt en Wortel in the running voor BNG Literatuurprijs 2014

Gecategoriseerd | Nieuws

Bervoets, Boekwijt en Wortel in the running voor BNG Literatuurprijs 2014

Geplaatst op 01 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Hanna Bervoets (Efter), Naomi Rebekka Boekwijt (Hoogvlakte) en Maartje Wortel (IJstijd) staan op de shortlist voor de BNG Literatuurprijs 2014. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

De BNG Nieuwe Literatuurprijs is een literaire prijs van het Cultuurfonds BNG die jaarlijks wordt uitgereikt aan auteurs onder de veertig die minimaal twee literaire prozawerken uitgegeven hebben. Vorig jaar ging de prijs naar Wytske Versteeg voor haar roman Boy.

Waar de afgelopen tijd veel literaire prijzen vooral naar mannen gingen, lijkt de jury van de BNG Literatuurprijs dit jaar een voorkeur voor vrouwelijke schrijfsters te hebben. Wie de BNG Bank Literatuurprijs wint, wordt 22 januari bekend. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden.

BRON: Mustreads

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld