De nieuwe Maarten ‘t Hart verschijnt pas volgende week, maar wordt nu al bejubeld

Gecategoriseerd | Nieuws

De nieuwe Maarten ‘t Hart verschijnt pas volgende week, maar wordt nu al bejubeld

Geplaatst op 11 februari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Eigenlijk zou het nieuwe boek van Maarten ‘t Hart allang verschenen moeten zijn, maar de verschijningsdatum werd uitgesteld omdat de CPNB vreesde dat het nieuwe boek de aandacht zou afleiden van de Nederland Leest-campagne. Nu is het bijna zover. Lezers moeten nog een kleine week op het nieuwe boek van Maarten ‘t Hart wachten. Nu al verschijnen er positieve recensies.

Onno Blom besprak het boek vanavond in OBA Live. Hij raadt het boek zeker aan en noemt het een ‘echt moederboek’. Wel vindt hij het ‘een vreemd boek, omdat het opent als een soort biografie uit de negentiende eeuw, maar later tuimelen de verhalen over die moeder over elkaar heen.’ Blom vindt dat Magdalena een ‘heel authentiek boek’ is geworden.

En Jeroen Vullings schrijft vandaag in Vrij Nederland:

De inzet van Magdalena is een levenslang geloofsdispuut tussen moeder en zoon, waarin de schrijver zich te weer stelt met alle intellectuele, bevragende, analyserende vermogens die hij in huis heeft tegen haar rotsvast, onbevraagd geloof. Alleen de muziek bij haar begrafenis brengt ze daarin samen – en deze prachtige getuigenis.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld