Wedstrijd Klankenbos

Gecategoriseerd | Nieuws

Wedstrijd Klankenbos

Geplaatst op 09 februari 2015 door Marijke van Geest

De ervaring van stilte verdraagt weinig woorden. Maar ook de grote en kleine geluiden om ons heen laten zich moeilijk in taal vangen. Musica daagt schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Metaforisch of recht voor de raap. In veel of weinig woorden.

Musica lanceert deze oproep naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Klankenbos, een unieke verzameling klankkunst in openlucht in het Provinciaal Domein Dommelhof te Neerpelt. De jonge, beloftevolle schrijfster en podiumnimf Maud Vanhauwaert en Virginie Platteau, auteur voor o.a. Rekto:verso, maken deel uit van de jury.

De winnende gedichten zullen gepresenteerd worden tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015.

Oproep

 • Schrijf een tekst of gedicht met als centrale focus klank, stilte of het luisteren.
 • De tekst of het gedicht moet duidelijk leesbaar zijn op een A3-formaat (max. 400 woorden).
 • De vorm van de tekst is vrij te kiezen.
 • Inzendingen moeten ten laatste op zondag 8 maart 2015 als Word- of PDF-document gemaild worden naar [email protected] of gepost worden via azertyfactor.be
 • Uit alle inzendingen worden 10 gedichten geselecteerd door een panel van juryleden (Virginie Platteau, Maud Vanhauwaert, Paul Craenen – directeur Musica).
 • De geselecteerde gedichten worden opgenomen in een thematische publicatie en krijgen een permanente plaats in een gedichtenparcours door Klankenbos.
 • De drie beste inzendingen winnen een tablet of e-reader.

Een samenwerking van Musica, Impulscentrum voor Muziek met Poëziecentrum en Creatief Schrijven

Met dank aan Schrijven Online en Schrijverspunt

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in ‘s-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel ‘Geestgrond, poëzie achter de duinen’. In de bundel beschrijft zij vier thema ‘s: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel ‘Gat in de straat’, die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
 • Het vermoeden van oorlog

  Het vermoeden van oorlog

  De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld