De vijf leukste schrijfwedstrijden in maart

Gecategoriseerd | Nieuws

De vijf leukste schrijfwedstrijden in maart

Geplaatst op 06 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

6 Maart 2012

Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van maart.Schrijvers kunnen altijd een reden vinden om te schrijven; een nieuw verhaal, een schrijfoefening of -cursus en, natuurlijk, een schrijfwedstrijd. Waar kunnen we ons de komende maand mee bezighouden?

1.       Schrijfwedstrijd Kafka!

Van 21 tot en met 29 april 2012 vindt de tweede editie van de Internationale Literatuurdagen Utrecht: City2Cities plaats. Naast Barcelona is dit jaar Praag gaststad. Denk aan Praag en literatuur en er komt meteen één naam naar boven drijven: Franz Kafka. Deelnemers kunnen een kort verhaal van maximaal 300 woorden insturen – in de geest van Kafka – waarvan de beste dertig worden gepubliceerd in een bundel. De beste drie winnen een exemplaar van het verzameld werk van Kafka en de winnaar wint een 3-daagse stedentrip naar Praag. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 8 april

2.       Boursin Blogwedstrijd

Boursin, een culinair en lifestyle blog, introduceert een blogwedstrijd om fijnproevers en levensgenieters een podium te geven. Deelnemers kunnen een blog insturen van maximaal 500 woorden over koken, tafelen, culi-gadgets, wijnproeven, culinaire reizen en alles wat met lekker eten te maken heeft. De winnende blog wordt op de Boursin website gepubliceerd. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 31 maart

3.       Oude vrouwen en de geur van chrysanten

Uitgeverij PAMAC organiseert een schrijfwedstrijd voor verhalen waarin oude vrouwen en de geur van chrysanten een belangrijke rol spelen. De verhalen moeten ongeveer 4.000 woorden tellen  en mogen niet eerder gepubliceerd zijn. De twintig beste verhalen worden in de zomer van 2012 uitgegeven in een bundel. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 30 maart

4.       Write Now!

Voor iedereen die schrijven leuk vindt en tussen de 15 en 24 jaar is. Deelnemers kunnen meedoen met onder meer een geschreven verhaal of gedicht van maximaal 2.000 woorden (of 8 gedichten). De inzendingen mogen niet eerder gepubliceerd zijn. De winnaar wint een MacBook, een masterclass van een gerenommeerde uitgeverij, een blog-contract bij Spunk.nl en optredens bij onder andere de Geen Daden Maar Woorden Festivals en Wintertuinfestival. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 1 april

5.       Het einde

De website Talent Writers organiseert geheel in stijl de schrijfwedstrijd: Het Einde. Deelnemers kunnen een verhaal van maximaal 7.000 woorden schrijven over het einde van de wereld. De tien beste verhalen worden gebundeld in een e-boek en een gedrukte versie. De winnaar ontvangt 100 euro en een deel van de omzet van het te publiceren e-book en de gedrukte versie. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 30 maart

Door: Reinoud Schaatsbergen

Bron: schrijvenonline.org/wedstrijden
Tags:

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:


Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld