De zes leukste zomerse schrijfwedstrijden

Gecategoriseerd | Nieuws, wedstrijden

De zes leukste zomerse schrijfwedstrijden

Geplaatst op 07 juli 2012 door Schrijvers tussen de kassen

4 Juli 2012

Aan deze schrijfwedstrijden kun je in juli en augustus deelnemen.Ook in de zomermaanden lopen de schrijfwedstrijden door. Aan welke wedstrijden kun je in juli en augustus deelnemen?

1. Key Colours

Key Colours is een internationale wedstrijd voor het beste onuitgegeven prentenboek. Aan deelnemers wordt gevraagd een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar te maken. Dit mag in het Nederlands, Frans, Duits en Engels geschreven worden. Het prentenboek wordt beoordeeld op de artistieke, literaire en kindergerichte kwaliteiten. Als deelnemer maak je kans op een geldprijs van €7.500,- en publicatie bij Clavis Uitgeverij.
Deadline: 13 juli
Link: Key Colours

2. Zinderende, zwoele, spannende, zotte zomerwedstrijd

Online uitgeverij aquaZZ organiseert een zomerschrijfwedstrijd waarbij je als deelnemer kans maakt op een korte vakantie in een hotel in een Nederlandse of Belgische stad. Deelnemers mogen één kort verhaal/column insturen, of twee gedichten. Korte verhalen mogen maximaal 2.000 woorden tellen en gedichten maximaal 25 regels. De verhalen van de deelnemers worden bovendien gebundeld in een boek.
Deadline: 20 juli
Link: Uitgeverij aquaZZ

3. Het kwaad in mezelf

Ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek schrijven dertien misdaadauteurs mee aan het verhaal ‘Het kwaad in mezelf’. Elke auteur schrijft één episode, waarvan er elke week drie verschijnen. Op vrijdag 29 juni om 20:00 uur verschijnt de dertiende en de laatste episode. Vervolgens kunnen lezers de ontknoping van het verhaal in maximaal 1.000 woorden schrijven en deze inzenden naar Crimezone.nl. De beste ontknopingen worden op Crimezone.nl gepubliceerd. Tot nu toe zijn er elf episodes geplaatst. Die zijn op deze pagina te downloaden.
Deadline: 31 juli
Link: Crimezone

4. Schrijfwedstrijd 1% inspiratie

De VAK, centrum voor de kunsten, in Delft organiseert een schrijfwedstrijd in het kader van de Week van het Schrijven 2012. De wedstrijd is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Aan deelnemers wordt gevraagd een verhaal of gedicht te schrijven (genre is vrij) over schrijven, inspiratie en alle inspanningen die met schrijven gepaard kunnen gaan. Een verhaal mag maximaal 1.000 woorden zijn, een gedicht maximaal 30 regels (inclusief witregels en titel). De winnaar ontvangt een sculptuur van beeldend kunstenaar Cor Dam. Ook kunnen de auteurs van de zes genomineerde inzendingen hun verhaal of gedicht voordragen tijdens de Delftse Dag van het Schrijven op 8 september 2012.
Deadline: 12 augustus
Link: VAK Delft

5. Stadsgedichtenwedstrijd 2012

Stichting Poëtikos organiseert in samenwerking met Uitgeverij Kontrast de Stadsgedichtenwedstrijd van 2012. Iedereen die een stad of dorp in Nederland of Vlaanderen een bepaald gevoel toedraagt mag deelnemen door daar een gedicht over te schrijven van maximaal 35 regels (inclusief witregels en titel). Deelnemers mogen maximaal drie gedichten insturen. Daarmee maak je kans op €500,-, €250,- en €100,- (eerste, tweede en derde prijs respectievelijk).
Deadline: 15 augustus
Link: De Nationale Stadsdichtersdag

6. LiteratuurPrijs Zeist 2012

Ook dit jaar organiseert Stichting Literaire Activiteiten Zeist, in samenwerking met de bibliotheek in Zeist en Vereniging Taalpodium, weer de LiteratuurPrijs Zeist. Deelnemers kunnen een niet eerder gepubliceerd verhaal insturen met een thema naar eigen keus. Een verhaal mag maximaal 1.000 woorden tellen en moet in het Nederlands geschreven zijn. Er vallen drie geldprijzen te winnen: €300,-, €200,- en €100,-. Ook worden de prijswinnende verhalen gebundeld en gepubliceerd.
Deadline: 15 augustus
Link: Literair Zeist

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld