Eerste nummer KortVerhaal verschenen!

Gecategoriseerd | Nieuws

Eerste nummer KortVerhaal verschenen!

Geplaatst op 21 april 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Zojuist is heet eerste nummer van KortVerhaal verschenen, de opvolger van De Tweede Ronde. Na dertig jaar succes van De Tweede Ronde is de tijd gekomen om het roer om te gooien en tegelijkertijd zo veel mogelijk van het beste van De Tweede Ronde te bewaren. KortVerhaal richt zich op korte verhalen uit binnen- en buitenland en op poëzie.

Het eerste nummer van KortVerhaal heeft als thema ‘Amerikaanse literatuur’ en bevat nimmer in Nederland verschenen verhalen van onder anderen Jonathan Safran Foer, T.C. Boyle, John Cheever en Raymond Carver, en poëzie van Charles Bukowski, maar ook nieuw werk van Philip Snijder (die in De Tweede Ronde debuteerde), Hugo Brandt Corstius en A.L. Snijders.

Voor het korte verhaal is in Nederland en internationaal steeds meer belangstelling. Joost Zwagerman stelde in de afgelopen jaren twee grote bundels samen met de mooiste korte verhalen uit Nederland en Vlaanderen, en auteurs als Tower Wells, Petina Gappah en Ali Smith bewezen dat het korte verhaal zijn eigen literaire waarde heeft.

Van 16 tot 18 april vindt in de Balie in Amsterdam het korte-verhalenweekend Hotel Van Hassel plaats. Ter gelegenheid van de introductie van KortVerhaal krijgt tijdens dit evenement iedereen die een boek koopt een exemplaar van KortVerhaal.

BRON: MOURIA

Kijk ook op http://kortverhaal.nu/

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld