Lezing van schrijfster Marion Pauw in Bibliotheek De Lier

Gecategoriseerd | Nieuws

Lezing van schrijfster Marion Pauw in Bibliotheek De Lier

Geplaatst op 14 mei 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Marion Pauw (1973) werd geboren op een klein eilandje onder Australië, Tasmanië. Op zesjarige leeftijd emigreerde ze naar Nederland. Na haar studie communicatie aan de Heao te Utrecht, werkte ze voor verschillende reclamebureaus als copywriter. Het eilandleven bleef trekken. Samen met haar gezin vestigde ze zich op Curaçao, waar ze als freelance journalist werkt voor Dagblad Amigoe en als columnist voor Flair. Ook schreef ze er haar eerste thriller, Villa Serena (2005).

In juni 2005 vertrok Marion Pauw naar Aruba, dat in de ban was van de Natalee Holloway-affaire. Daar ontstond het idee voor haar tweede thriller Drift, dat in oktober 2007 verscheen en waarvan meer dan 25.000 exemplaren werden verkocht.

Twee jaar later verhuisde ze naar Amsterdam, waar zij haar derde boek schreef. Daglicht verscheen in juli 2008 en ontving lovende kritieken plus de Gouden Strop 2009. Op de website crimezone.nl kreeg het boek 5 sterren. In 2009 verscheen Zondaarskind. De thriller kwam meteen hoog binnen in de Bestseller 60.

Marion Pauw is op donderdag 27 mei te gast in Bibliotheek De Lier waar ze zal vertellen over haar werk. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. Deze lezing is voor leden van Bibliotheek Westland gratis toegankelijk. Voor niet-leden kosten de kaarten € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen en aanmelden kan via de website bibliotheekwestland.nl.

Boekhandel Vingerling zal aanwezig zijn met boeken van de schrijfster.

Meer informatie:

Mevrouw H. Altena, telefoonnummer 0174-520663 of via [email protected]

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld