KUnSTPLAATS 2018: Onder de zeespiegel

Gecategoriseerd | Nieuws, Tips

KUnSTPLAATS 2018: Onder de zeespiegel

Geplaatst op 26 december 2017 door Schrijvers tussen de kassen

De gevolgen van het broeikaseffect maken de waterhuishouding in onze omgeving uiterst actueel. Hoe worden we beschermd tegen extreme regenval? En tegen de stijging van de zeespiegel? Wat gebeurt er als de dijken breken? Welke gebieden liggen onder NAP? Trouwens: wat is er zoal te zien ónder de zeespiegel? Vragen die de Hoekse Stichting KUnSTPLAATS leidden naar het thema voor 2018: ‘Onder de zeespiegel’.

In dit kader organiseert de stichting weer diverse (kunst)activiteiten*. Daarbij wordt o.a. samengewerkt met het Keringhuis, Schrijvers tussen de kassen en Historisch Genootschap HvH. Laatstgenoemde verzorgt de openingsavond in Café Harwich op 20 februari. Dan vertelt Henk van der Lugt over de strijd die Hoek van Holland in het verleden voerde tegen het water. Op 24 juni variëren Hoekse en Westlandse dichters in de tuin van de Hillwoning op het thema ‘Onder de zeespiegel’.

In de loop van 2018 zijn nog meer activiteiten te verwachten, o.a. voor de jeugd i.s.m. het Keringhuis. Zo wordt in de loop van het jaar toegewerkt naar de apotheose: een kunstroute in oktober. Deze loopt langs een aantal locaties en objecten die een relatie hebben met de waterhuishouding in de regio.

Stichting KUnSTPLAATS roept dichters op die een bijdrage willen leveren aan de poëziemiddag op 24 juni. Hen wordt gevraagd voor 22 maart (Wereldwaterdag) twee gedichten in te sturen over het thema Onder de zeespiegel. De gedichten worden beoordeeld door een deskundige jury. Aan de hand van deze uitslag wordt het programma bepaald. De gedichten worden gebundeld.

Ook kunstenaars die deel willen nemen aan de kunstroute in oktober kunnen zich nu al melden: [email protected]. Meer informatie is te vinden op stichtingkunstplaats.nl.

* Als onderlegger gebruikt de stichting de nota ‘Hoek van Holland, Cultuurhistorische verkenning’ (thema landschap), Nijmegen 2017.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld