Lulu Wang te gast in Bibliotheek Wateringen

Lulu Wang te gast in Bibliotheek Wateringen

Geplaatst op 04 januari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

De schrijfster Lulu Wang komt op donderdag 27 januari naar Bibliotheek Wateringen om een lezing te verzorgen. Ze zal vertellen over haar werk en voorlezen uit enkele van haar romans. Lulu Wang is geboren in Peking in 1960 en kwam in 1986 naar Nederland om als docente Chinees aan de Hogeschool van Maastricht te gaan lesgeven.

In 1997 verscheen haar debuutroman ‘Het lelietheater’, een jeugd in China waaraan Lulu Wang zeven jaar werkte. Het boek beschrijft de belevenissen van het meisje Lian ten tijde van de culturele revolutie, aan het begin van de jaren zeventig. ‘Het lelietheater’, door haar uitgever omschreven als literaire memoires, is volgens de schrijfster zelf geen autobiografie. Voor ‘Het lelietheater’ ontving Lulu Wang in 1998 het Gouden Ezelsoor, voor het best verkochte literaire debuut. In 1998 verscheen ‘Brief aan mijn lezers’. In 1999 schreef Lulu Wang het boekenweekgeschenk van De Bijenkorf, ‘Het witte feest’. Eind 1999 verscheen haar tweede roman ‘Het tedere kind’ en in 2001 ‘Seringendroom’, haar derde roman. In 2004 kwam de roman ‘Bedwelmd uit’, over de nuchtere Hollandse Chris die in China een relatie krijgt met de betoverende Jelai. Maar Jelai’s persoonlijkheid werkt op hem met de kracht van eeuwenoude bezweringsformules. Tijdens haar bezoek aan Bibliothek wateringen zal ze vertellen over haar nieuwste roman ‘Wilde rozen’.

Boekhandel Bruna zal aanwezig zijn met boeken van de schrijfster, die in de pauze haar boeken zal signeren. Aanvang is om 20.00 uur. Entree is voor leden en vrienden van Bibliotheek Westland € 5,- en voor niet-leden € 10,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle negen vestigingen van Bibliotheek Westland of via de website bibliotheekwestland.nl .

—————————————————————————————————————-

Fotografie: Michiel Hendryckx

Voor meer informatie:

Kees van den Boogert, tel. 0174 – 293863 of  e-mail [email protected]

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld