Nieuws: Esther Verhoef wint Crimezone Award voor de derde keer

Gecategoriseerd | Nieuws

Nieuws: Esther Verhoef wint Crimezone Award voor de derde keer

Geplaatst op 27 oktober 2014 door Schrijvers tussen de kassen

Esther Verhoef is voor de derde keer de winnaar van de Hebban Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller, zo werd gisteren tijdens het Nederlandse Thrillerfestival bekendgemaakt. Ze won de prijs met de thriller De kraamhulp, die gaat over tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. De prijs voor de beste buitenlandse thriller gaat naar de Australische Terry Hayes met zijn debuut Ik ben Pelgrim.

De bezoekers van de website Hebban.nl konden tussen 15 september en 5 oktober stemmen op boeken uit een door de redactie samengestelde lijst van dertig vertaalde en dertig oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Er werden dit jaar iets meer dan zestienduizend stemmen geteld. De prijs laat goed zien wie er populair is bij het grote publiek. Esther Verhoef ging er al twee keer eerder met de prijs vandoor, en vorig jaar won bestsellerauteur Karin Slaughter voor de vierde keer.

Er werden ook nog prijzen uitgedeeld in de categorieën Young Adult en Fantasy. Wreed van Mel Wallis de Vries won de prijs voor de beste YA-thriller. Het boek des levens van de Amerikaanse Deborah Harkness won de award voor het beste vertaalde fantasyboek, terwijl Heksenwaan van schrijver Martijn Adelmund en illustrator Iris Compiet werd bekroond als de beste Nederlandstalige fantasyroman. De enige niet-publieksprijs van de Hebban Awards, de Crimezone Debuut Award, werd toegekend aan Bronja Hoffschlag voor De dode kamer.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld