Nieuw coördinatorenduo voor grootste poëziefestival

Gecategoriseerd | Nieuws

Nieuw coördinatorenduo voor grootste poëziefestival

Geplaatst op 09 november 2014 door Schrijvers tussen de kassen

Nieuw coördinatorenduo voor grootste poëziefestival van Nederland en Vlaanderen: Dichters in de Prinsentuin

Joost Oomen en Marleen Nagtegaal zijn aangesteld als de nieuwe coördinatoren van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Oomen is de Stadsdichter van Groningen 2013-2015, en maakte meerdere muzikale poëzievoorstellingen voor Dichters in de Prinsentuin. Nagtegaal werkte als redacteur voor diverse festivals in Noord-Nederland en is eindredacteur van het literaire weblog Tzum. Het duo organiseert tevens de succesvolle avonden ‘Kantoorpoëzie’ in de stad, waarmee zij een groot, jong publiek weten te trekken.

Opvolging
Oomen en Nagtegaal volgen Arjen Nolles op, die ruim 10 jaar in verscheidene functies betrokken was bij het festival, waarvan de laatste drie jaar als coördinator. “Zelf wilde ik me na al die tijd op nieuwe doelen gaan richten. Ik ben blij met opvolgers met zoveel hart voor de poëzie en de Prinsentuin”, aldus Nolles.

Dichters in de Prinsentuin
Het Groningse openlucht-poëziefestival Dichters in de Prinsentuin is sinds 1998 uitgegroeid tot het grootste poëziefestival van Nederland en Vlaanderen, met inmiddels jaarlijks zo’n 80 deelnemende dichters en circa 2000 bezoekers. Het is bij dichters en bezoekers geliefd om de hoge kwaliteit van programmering en de informele, zomerse sfeer. Vele inmiddels bekende dichters begonnen hun carrière met een optreden in de befaamde ‘loofgangen’ van de Prinsentuin.

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

Meer informatie vindt u op dichtersindeprinsentuin.nl en slaggroningen.nl.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld