Nieuws: Kader Abdolah verlaat Nederland en keert terug naar Iran

Gecategoriseerd | Nieuws

Nieuws: Kader Abdolah verlaat Nederland en keert terug naar Iran

Geplaatst op 05 november 2014 door Schrijvers tussen de kassen

Niet te vroeg juichen, de website van Het Nieuwsblad kopt: ‘Ik schrijf hier nog vier romans en keer dan terug naar Iran.’ Kader Abdolah zal dan tegen de tachtig lopen. In het bijgaande artikel wordt niet nader ingegaan op de belofte die Kader Abdolah het publiek deed.

Abdolah werd in 1988 als politiek vluchteling toegelaten in Nederland en maakte een grote carrière door in de Nederlandse letteren, culminerend in het schrijven van het Boekenweekgeschenk De kraai in 2011. Toch is er de laatste jaren ook veel kritiek op Abdolah. Zijn stijl blijft wel erg veel hangen in zinnen die lijken op zijn grootste literaire voorbeelden: Jip en Janneke; bij optredens geeft hij steeds hetzelfde riedeltje (pathetisch weggooien van papieren, praten over Hollandse vrouwen op de fiets, Jip en Janneke) en het accent dat hij zich publiekelijk aanmeet schijnt in het echte leven niet te bestaan. Om zijn literaire leven dat nogal in het slop raakte weer op te vijzelen besloot Abdolah onlangs om van uitgever te wisselen. Hij verruilde De Geus voor Prometheus. Tevergeefs. Zijn eerste roman bij zijn nieuwe uitgevershuis, Papegaai vloog over de IJssel, kon niet op veel enthousiasme rekenen in de pers.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld