Opening en presentatie boek en tentoonstelling ‘100 jaar trouwen in het Westland’

Gecategoriseerd | Evenementen, Nieuws

Opening en presentatie boek en tentoonstelling ‘100 jaar trouwen in het Westland’

Geplaatst op 06 mei 2015 door Marjoke van Arnhem – van Baalen

omslag boek 100 jaar trouwen

Het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ is samengesteld door Marjoke van Arnhem-van Baalen (voorheen Marjoke van der Wilk). Samen met het Historisch Archief Westland wordt in het weekeinde van 8 en 9 mei 2015 een gratis toegankelijke overzichtstentoonstelling gehouden van 100 trouwfoto’s en verhalen met daarnaast trouwmemorabilia, jurken en overige zaken die voorkomen in het boek. De tentoonstelling zal gehouden worden in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk.

 

 

De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor het publiek op:

vrijdag 8 mei van 16.00 – 21.00 uur

zaterdag 9 mei van 10.00 – 17.00 uur

Tijdens de tentoonstelling is het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ te koop tegen een speciale prijs namelijk € 12,50 i.p.v. € 14,95.

Na de tentoonstelling in de Oude Kerk gaan de 100 foto’s reizen langs diverse openbare gebouwen en instellingen in Westland.

Marjoke van Arnhem - van Baalen

Over

Marjoke van Arnhem-van Baalen(1959) is geboren en getogen Westlandse. Vanaf haar kinderjaren heeft zij al een voorliefde voor druiven, vermoedelijk ingegeven door haar voorouders, want ze komt uit een echte tuindersfamilie. Hardwerkende mensen die lange werkuren niet schuwen. Zelf leerde zij pas op latere leeftijd krenten. In de jaren zestig van de vorige eeuw verdween het meeste areaal druiven in het Westland door de komst van de buitenlandse druiven en de hoge arbeidskosten.

Marjoke werkte als freelancer 15 jaar bij de Westlandsche Courant, schreef het ego-document ‘Het jaar van de Krab’ (2000), ‘Een kwestie van geluk’, het levensverhaal van Henk Weterings (2001) en werkte mee aan diverse boeken en essays o.a. ‘De rand van Westland’ (2006), samen met fotograaf Reinier Flinterman.

Na in 2007 het boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’ te hebben uitgegeven in eigen beheer, komt in mei 2011 haar nieuwe boek Kromme Jongens ‘We benne samen één’ boek en CD uit. Dit boek schrijft ze in opdracht van de Westlandse band Kromme Jongens ter gelegenheid van het uitkomen van de nieuwe CD en het geven van twee reunie concerten in juni 2011.

Lees alle berichten van:


Laat een reactie achter
− 2 = zeven


Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld