Nieuwsflits Kunstplaats 2014

Gecategoriseerd | Nieuws

Nieuwsflits Kunstplaats 2014

Geplaatst op 14 april 2014 door Marijke van Geest

Hoekse kunstroute naadloos afgestemd op omgeving

Op 24 en 25 mei staat Hoek van Holland in het teken van KUnSTPLAATS 2014. Deze kunstroute vindt dit jaar plaats in een brede strook langs de Nieuwe Waterweg, van de Maeslantkering tot de Noorderpier. Ook het Vinetaduin, exclusief geopend voor dit evenement, is opgenomen in de route. Zo’n 50 kunstenaars (fotografen, beeldend kunstenaars, dichters, dansers en muzikanten) laten zich die dagen inspireren door Jong Water, een thema dat naadloos aansluit bij de omgeving. Immers, als er één plaats is die alles heeft met water, dan is dat Hoek van Holland wel. Het dorp wordt omringd door water, kreeg er zijn vorm en kleur door, en dankt er zijn ontstaan aan. Dit jaar is dat precies 150 jaar geleden.

Alle activiteiten vinden plaats tussen 11 en 17 uur, tenzij anders aangegeven.
Bij slecht weer worden sommige buitenactiviteiten afgelast of verplaatst. Raadpleeg voor u de route begint onze website: stichtingkunstplaats.nl. Deze is ook geschikt voor gebruik van smartphone en tablet. U vindt daar ook de route, de beschrijvingen van de deelnemende kunstenaars en het laatste nieuws.

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in ‘s-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel ‘Geestgrond, poëzie achter de duinen’. In de bundel beschrijft zij vier thema ‘s: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel ‘Gat in de straat’, die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld