PERSBERICHT Poëziemarathon Groningen

Gecategoriseerd | Nieuws

PERSBERICHT Poëziemarathon Groningen

Geplaatst op 26 januari 2014 door Schrijvers tussen de kassen

PERSBERICHT Poëziemarathon Groningen, 25 januari t/m 4 februari 2014

De landelijke Gedichtendag is een Poëzieweek geworden en daarom breidt de Poëziemarathon in Groningen het programma eveneens uit. De Poëziemarathon brengt van 25 januari t/m 4 februari dichters als Eva Gerlach, Jan Baeke, Thomas Möhlmann, Nico Dijkshoorn, Toon Tellegen, Diana Ozon, K. Schippers en de genomineerden van de VSB Poëzieprijs 2014 naar Groningen. Met veel muziek, van o.a. Ntjam Rosie en MAASK. De poëzie is meer dan een week lang onontkoombaar in theaters, boekhandels en cafés in de binnenstad. Wie juist liever de weidsheid van het Groningse land opzoekt, kan mee op een bijzondere busexcursie langs oude begraafplaatsen, op zoek naar grafpoëzie in de provincie.

Uitgelicht: K. Schippers en genomineerden VSB-Poëzieprijs naar Groningen
De genomineerden voor de prestigieuze VSB-Poëzieprijs reizen in aanloop naar de Poëzieweek door het land. Op zaterdag 25 januari zijn drie van hen in Groningen. Om 19.00 uur gaan Maria Barnas, Antoine de Kom en Miriam Van hee in het Groninger Museum in gesprek met Coen Peppelenbos (bekend van het weblog Tzum.info). Toegang vrij, en mooi meegenomen: bezoekers hebben na afloop van het programma gratis toegang tot het evenement Groninger Museum Live!.

Ook K. Schippers, auteur van het Poëziegeschenk 2014, doet Groningen aan tijdens zijn tournee. Op dinsdag 4 februari is hij tweemaal te beluisteren. Om 12.30 uur ondervraagt Rense Sinkgraven hem over Geluk in de Centrale Bibliotheek, om 19.30 uur is hij te gast bij de studenten van Literair Dispuut Flanor in Huis De Beurs.

Uitgelicht: busexcursie langs grafpoëzie op oude Groninger kerkhoven
Wie de weidsheid van het Groninger platteland prefereert, gaat op donderdag 30 januari mee met de bus van Stichting Oude Groninger Kerken, op ontdekkingstocht langs de mooiste grafpoëzie. Vertrek om 12.00 uur vanaf het Centraal Station te Groningen. Deelname €22,50 (incl. busreis met gids, poëzieprogramma en afsluitend drankje), aanmelden noodzakelijk via [email protected].

Algemene informatie
Het volledige programma van de vijftiende Poëziemarathon is terug te vinden op de vernieuwde website:

poeziemarathon.nl

.
Sinds het begin van de landelijke Gedichtendag bestaat in Groningen de Poëziemarathon. Al die jaren heeft het festival Groningen als toonaangevende poëziestad op de kaart gezet. Zelf organiseert de Poëziemarathon een aantal grote evenementen gedurende de week; de overige onderdelen worden i.s.m. verschillende andere (literaire) organisaties ingevuld. De Poëziemarathon is een activiteit van

Stichting Literaire Activiteiten Groningen

(SLAG).

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld